DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Rali

A bronz bűvöletében

Az eddigi hat futamból ötöt is a dobogó legalsó fokán zárt Vincze Ferenc és Bazsó Attila, Egerben szeretnének kitörni a hármas szám bűvöletéből - természetesen futamgyőzelemben reménykednek.

Se feljebb, se lejjebb. Gyakorlatilag a 3-as szám bűvöletében telik az idei bajnokság Vincze Ferenc és Bazsó Attila számára. Az R5-ös Skoda Fabiával induló kettős az eddig lezajlott hat versenyhétvégéből ötöt a dobogó harmadik fokán fejezett be, így értelemszerűen abszolútban is a bronzérmes pozícióból várják a szezonzárót. Ezzel a technikával a páros az első évét futja, ebből a szempontból tehát várakozáson felüli a szereplésük, ugyanakkor nagyon szeretnének már kitörni a 3-as szám fogságából. Természetesen nem gyengébb, hanem előkelőbb pozícióban gondolkodnak Egerben.

- Ki akartunk, és továbbra is ki akarunk mozdulni ebből komfortzónából, de különböző okok miatt jelenleg erre a helyre vagyunk jók – fogalmazott a Credobus Eger Rallye előtt Vincze Ferenc. – Talán majd most, zárásként a hevesi aszfaltos utakon meg tudjuk mutatni. A két nagy rivális, a rendre előttünk végzett Herczig Norbert és a másodikként zárt Hadik András hiányozni fog a mezőnyből, ami utat nyithat számunkra egy fényesebb szezonzáráshoz. Ez egy lehetőség, de bevallom őszintén: egyáltalán nem örülök neki, mert a korábbiakhoz hasonló, komoly csatában szeretnénk átlépni az árnyékunkat. Ráadásul a többiekről sem szabad megfeledkezni, hiszen az R5-ösök sokaságát felvonultató 2-es kategóriában számos erős autó, és jó pilóta található. Nekünk most az a legfontosabb, hogy kellően fel tudjuk dolgozni a pályákat, és az idei versenyeken nyújtott formánkat tovább tudjuk vinni.

DuEn_MiskolcRallye2017_3333



Vincze Ferenc szerint a Credobus Eger Rallye-n az egyre változékonyabb körülményekkel, és az ugyancsak nehezebben kiszámítható útviszonyokkal is számolni kell. November első hétvégéjén már megjelenhetnek a vizes foltok, a páralecsapódás, a hideg esős körülmények is közbeszólhatnak. De az is elképzelhető, hogy szárazban, verőfényes napsütésben zajlik majd a két nap.

- Ez a sportágunk, a rali szépsége. A magyar párosok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy novemberben versenyezzenek, erre nagyon régen volt példa – folytatta a bronzérmes pozícióban álló Vincze Ferenc. – Most azonban ez a helyzet állt elő, így hát meg kell oldanunk ezt a kihívást. Biztos, hogy érdekes lesz, hiszen Egerben ebben az időszakban még soha nem mentünk. Nekem a ralitúrás időkből vannak hevesi emlékeim, de ezeken alaposan fel kell frissíteni a futam előtti napokban. Bízom benne, hogy ezzel nem lesz semmi probléma, és a technikás aszfaltos pályákon jól fogunk majd szerepelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: