DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 29. szerda
Rali

Kassai tapasztalatgyűjtés

A kassai pályák annak ellenére meggyőzték Hibján Jocit és Szurovcsák Pistit, hogy csak nyolc szakaszt tudtak teljesíteni. Nem ez volt a céljuk, de így is jó élményekkel tértek haza.

Hogy tetszett a Kassa Rali?

- Nagyon szép idő volt, mikor írtuk a pályákat. Már akkor láttuk, hogy tényleg olyan klassz kis szakaszokon fogunk autózni, ahogy azt a többiek elmondták. Igaz, nem túl jó a minősége, és borzasztóan keskeny erdészeti szűk utak. De mindezek ellenére valóban nekünk tetsző igazi ralipályák, amin sajnos nem tudtunk annyit menni, amennyit terveztünk, mert a verseny második napján elszakadt a féltengelyünk.

hibjan_kassa_utan_2017



Az időjárás nem úgy alakult, ahogy arról verseny előtt beszéltünk.

- Nem bizony. Az első napunk délben kezdődött. A szervizben még meditáltunk, hogy milyen gumit tegyünk föl. Mindenki másra tippelt. Valaki szerint lesz eső, valaki azt mondta, nem lesz, és mi rajta hagytuk a középkemény slicket. Beálltunk a beíróba, és már akkor elkezdett cseperegni az eső. Mire a gyorshoz értünk úgy szakadt, hogy öröm volt nézni. Négy szakaszt így teljesítettünk, nyilván nem olyan tempóban, amiben szerettük volna, de nem tudtunk mit tenni, mert csak négy gyors után volt szerviz. Aztán még végig gurultunk a két éjszakain, ami szintén nagyon tetszett mindkettőnknek. Így éltük túl az első napot.

Vasárnapra már előre kigondolt tervvel készültetek?

- Már száraz volt minden, nem úgy, mint az előző napon. Úgyhogy felraktuk a kilences gumikat, és az elsőn mentünk is egy nagyon jót. A második gyorson pedig megadta magát a féltengely az utolsó másfél kilométeren. Így összesen csak nyolc szakaszt teljesítettünk, de nem vagyunk elkeseredve. Alapjáraton ennyit megyünk a hazai pályákon egy Rali2-es versenyen, kiesés nélkül. A célba érkezést tűztűk ki, most nem jött össze, viszont amíg ment a kocsi, nagyon élveztük.

Meggyőztek azért a kassai pályák… fogtok még menni?

- Igen, úgy gondolom visszatérünk Kassára, mert a minősége ellenére is nagyon jó a vonalvezetése, és szép helyen van. Kellemesen csalódtam a rendezőségben, kimondottan versenyzőbarát a hozzáállásuk, és segítőkészek. Az pedig, hogy egy helyen volt az átvétel, az adminisztratív, a technikai, a versenyiroda, a tankolózóna, a szerviz, a büfé… tehát minden, plusz pontot érdemel. Nem kellett sehová feleslegesen menni. Ezt el tudnánk viselni minden versenyen, hogy így legyen.

Jöhet az Eger Rali?

- Most tartunk ott, hogy mindenünk elfogyott, de természetesen szeretnénk indulni az egri futamon, és ezerrel dolgozunk rajta, hogy összejöjjön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: