DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Emlékezetes hétvégére készül a bajnok

A kisebb nyári szünetet követően a Budapest Ralival folytatódik az ORB 2017-es szezonja és a címvédő Herczig-Bacigál páros szerint számolgatni továbbra sem érdemes.

A címvédő kettős az idei magyar bajnokságban is az élen áll. Herczig Norbert és Bacigál Igor tavaly ilyenkor már páholyból figyelte a többiek csatáját, most viszont úgy érkeznek a szezon hatodik versenyére, hogy az előnyük még közel sem elegendő. Tizenhárom ponttal vezetik az éves összetettet, ami könnyen elfogyhat, de adott esetben hízhat is a Credobus Budapest Rallye után. Herczigék nem számolgatnak, nem taktikáznak, győzni akarnak a balszerencsésen alakult veszprémi murvás hétvége után.

– Mindentől függetlenül büszke vagyok arra, amit legutóbb a veszprémi murván letettünk az asztalra. Nem szoktam magunkat dicsérni, de ezen a versenyen óriásit küzdöttünk azért, hogy felzárkózzunk az élmezőnyhöz. Szinte egy teljes gyorsaságit defekttel tettünk meg, utána viszont hatalmasat harcoltunk, ami végül a negyedik helyhez volt elegendő – tekintett vissza Herczig Norbert. – Nagyon kellettek ezek a pontok, hiszen így megtartottuk a vezetésünket a bajnokságban, és egy kis levegővételhez jutottunk az üldözőkkel szemben. Hátradőlni azonban nem lehet, rendkívül szoros az eleje, éppen ezért Budapesten is tudásunk legjavát kell nyújtani.

2017-miskolc-rallye-08-herczig-1024x576



Herczig Norbert úgy látja: jót tett nekik a hosszabb nyári szünet, hiszen neki és Igornak is volt ideje a családdal a nyaralásra, szurkolóként egy kicsit belekóstolhatott a FINA Vizes Világbajnokság eseményeibe, így a feltöltődéssel sem lehet probléma a folytatás előtt.

– Rendkívül feszített volt az elmúlt hónapokban a tempó, hiszen három, négyhetente jöttek a versenyek – tette hozzá a címvédő. – Jónak tartom a szövetség törekvését a nyári szünettel kapcsolatban, amit igyekeztünk tartalmasan kihasználni. Mostantól viszont már csak és kizárólag a következő futamra koncentrálunk.  Belső kamerás felvételeket nézünk, próbáljuk felidézni a négy évvel ezelőtti eseményeket. Némi pályaismeretünk ugyan lesz, de új szakaszok is várnak ránk, aminek kimondottan örülök. 2013-ban még az S2000-es Skodával indultunk, és bizonyos szakaszokon fel tudtuk venni a harcot a WRC-kkel. Nagyon szeretném élvezni ezt a hétvégét, ha már megadatik nekünk, hogy a Pilisben autózhatunk. Szerintem remek lesz, ráadásul a nagy tét miatt jelentős nyomás lesz rajtunk. Szeretjük az ilyen helyzeteket, reméljük most is jól jövünk ki belőle. Nincs más hátra, menni kell. Nincs helye a taktikázásnak. Esetleg csak az utolsó szakaszokon, ha úgy alakulnak a dolgok. Ebből azonban nem szabad kiindulni. Kőkemény csata lesz, amit meg akarunk nyerni. Biztos, hogy az élmezőny több tagja is hasonlóan vélekedik erről, éppen ezért emlékezetes hétvége vár ránk a főváros környékén.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: