DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Top 10-ben kezdett Vizelli első R5-ös versenyén

Kiválóan indult Vizelli Károly királykategóriás pályafutása az idei Veszprém Rallyn, aki élete első R5-ös versenynapján az abszolút hetedik helyet szerezte meg a Korda Racing Skoda Fabia-jával.

Nagyot ugrott a mélyvízbe Vizelli Károly az idei Veszprém Rallyn, hiszen azok után, hogy szinte egyik pillanatról a másikra egy R5-ös autóban találta magát, az időjárás is megnehezítette a létavértesi pilóta dolgát. A verseny rajtjának pillanatában ugyanis leszakadt az ég Veszprém felett, így a száraz pályán megtartott ismerkedő teszten szerzett tapasztalatainak nagy részét dobhatta a kukába.



Vizellit azonban az időjárás sem ijesztette meg, hiszen amellett hogy igyekezett kiélvezni minden egyes percet, amit az autóban töltött, a nap végén az eredményre sem lehetett panasz, a 19 fős R5-ös autó közül az ötödik legjobb idővel zárta a napot. A csapat másik autójával, a hazai pályán autózó ifjabb Fekete László és Fekete László fékgondokkal küzdve is a negyedik helyen teljesítette a szombati versenynapot a kétkerekes autók között.

Korda Erik: - Abszolút elégedettek lehetünk a mai nappal, pedig nem volt könnyű dolga a srácoknak a hirtelen jött eső miatt. Nekünk már az is elég, hogy látjuk mennyire élvezi a Karcsi a Skodát, de emellett az eredmény is rendben van, hiszen az abszolútban a hetedik, a bitang erős R5-ös mezőnyben az ötödik helyet szerezte meg úgy, hogy az autó karcmentes.

Holnap valószínűleg tovább fog gyorsulni, bár mögötte nagyon szoros a mezőny és olyan üldözői vannak, mint a bajnoki címért küzdő Hadik András és Herczig Norbert, de számunkra az eredmény ezen a versenyen abszolút lényegtelen, az a fontos hogy ismerkedjen az autóval, minden egyes kilométer aranyat ér. Fekete Lackó nagyon jól kezdte a ralit, az első kör végén a komplett kétkerekes mezőny harmadik helyén állt. A második körben sajnos fékproblémákba ütköztek így a nap végére lecsúsztak a dobogóról, de vasárnap bőven lesz még lehetőségük javítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: