DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Rali

Balogh: Ez az év is lassacskán véget ér…

A Mikulás és a Jézuska is elvégezte dolgát. Már csak az Óév búcsúztatása van hátra, ami a ralis körökben azt jelenti, hogy irány a Szilveszter Rali és Mogyoród. A Hungaroring felújítása sem szab gátat az év végi mókának és idén újra rekord mennyiségű páros köszön el a 2015-ös raliévtől a Ringen.

bj_mikulasrally15_05



Balogh Jani: „Nálunk kicsit mozgalmasan szokott telni a Karácsony. Két gyerkőccel nem olyan egyszerű a művelet, de a családjaink és a barátaink társaságában nagyon jól telt ez a pár nap. Vasárnap már csak a versenyre tudtunk koncentrálni és elkezdtünk fejben felkészülni az előttünk álló feladatra.”

Az elmúlt években minden szezon, kötelező tartozékává vált a Szilveszter Rally a csapat számára. Mindig egy önfeledt és felszabadult autózást hoz ez az esemény.

Balogh Jani: „Túl vagyunk az adminisztratív és gépátvételeken. Az autók hadrendbe vannak állítva. Várjuk a pályabejárást. Mint néző kilátogattunk a tesztre, figyeltük mi is történik a többi versenytárssal. ”

A december végi időjárás sok meglepetést tartogathat. A száraz napsütésen át, a nedves, ködös esetleg jeges, havas útfelület sem kizárt.

Balogh Jani: „A beálltások kiválasztása most még túl korai lenne. Tavaly a pályabejárás alatt havas szakaszok fogadtak minket, ami később felszáradt. Idén biztosan nem lesz hó. A köd és a páralecsapódás komolyabb szerepet kaphat a verseny alatt. Nagyvalószínűséggel az utolsó pillanatban fogunk dönteni mindenről.”

A komoly versenytársakat felvonultató mezőnyben nagy kihívás lesz újra felvenni a kesztyűt a stopper ellen. Talán most mégsem a maximális teljesítmény és a legjobb eredmény elérése lesz a cél.

Balogh Jani: „A korábbi években már előfordult, hogy beugrós navigátorok, vagy éppen a párom Edit diktálta az itinert. Idén is sikerül négy vendéggel megízleltetni az éles verseny érzését. Van, aki komoly kihívásként éli meg, tapasztalt navigátor intelmeivel készül a bevetésre és akad olyan jelentkező is, aki csak utazni szeretne és átadni magát az élménynek. Ennek megfelelően megpróbálunk a látványra is rámenni. Az éjszakai szakaszon Deák Attila lesz a segítségemre, másnap pedig a pályabejáráson rögzített képek alapján találunk el a célig….”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: