DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Rali

Ifj. Kiss Lászlóék kipróbálnak valami újat az idei Szilveszter Rallyen

Ifj. Kiss László és navigátora, Varga Zsuzsanna ismét úgy döntött, hogy versenyzéssel búcsúztatják az évet, így a szokásos évadzárón, a Szilveszter Rallyen ismét találkozhatunk velünk. Az évbúcsúztató ezúttal azonban nem elsősorban a felhőtlen autózásról, hanem egy új kihívásról szól majd számukra.

Ifj. Kiss Lászlóék évközben ismét az Országos Rallye Bajnokság hármas kategóriájában álltak rajthoz és összességében egy újabb sikeres szezont tudhatnak maguk mögött, melynek során rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtak.

Laciéknak ez volt a harmadik szezonjuk a kategóriában és nem titkolt céljuk, hogy előbb, vagy utóbb előrébb lépjenek. Jelen pillanatban azonban még rengeteg a kérdőjel a jövőjükkel kapcsolatban, ám egy verseny erejéig mégis belekóstolnak valami újba.

Az idei Szilveszter Rallyen ugyanis a Tagai Racing Technology Peugeot 208 R5-ösével állnak rajthoz. Azzal az autóval, amellyel a hétszeres magyar bajnok Ifj. Tóth János és Szőke Tamás megnyerte a 2015-ös szezon utolsó versenyét, a Mecsek Rallyet.



Laciéknak persze még nincsenek hasonló elvárásaik az évadzáróra nézve, hiszen az R5-ös autó még teljesen ismeretlen terep a számukra, mivel soha korábban nem versenyeztek ilyen technikával.

Összeszokottságukra és az eddig gyűjtött tapasztalataikra építve azonban remélik, hogy pozitív végkifejlete lesz a kalandnak. A Szilveszter Rallye pedig egyébként is egy kiváló alkalom arra, hogy kipróbáljanak valami újat, hiszen ezen a versenyen igazából semmiféle eredménykényszer nincs. 

„Az elmúlt években mindig ott voltunk a Szilveszter Rallyen és ez idén sem lesz ez másképp. Egy remek rendezvényről beszélhetünk, amely elsősorban a felhőtlen versenyzésről szól. Kiváló lehetőség a rally szerelmeseinek a kikapcsolódásra, akár versenyzői, akár nézői oldalról nézve. Úgy gondoltuk ezúttal kipróbálunk valami újat és a Tagai Racing Technology által felkészített Peugeot 208 R5-el állunk rajthoz. Soha nem versenyeztünk még ilyen autóval, de nem titkolt vágyunk, hogy a jövőben ilyen technikával mehessünk. Sajnos jelen pillanatban nem tudjuk megmondani, hogy mikor jön el az az időszak, amikor hosszabb távon is R5-ös autóval versenyezhetünk, de most belekóstolhatunk ebbe az élménybe. Igyekszünk kihasználni ezt a lehetőséget és minél több hasznos tapasztalatot gyűjteni az autóval kapcsolatban. Már nagyon várjuk a versenyt!” - mondta el Ifj. Kiss László a 2015-ös Szilveszter Rallye előtt.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: