DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC-legenda fia a magyar bajnokságban?

Az egykori világbajnoki raliversenyző, a 2001-ben a Race of Championst megnyerő Harri Rovanpera fia, Kalle a következő szezonban a magyar országos ralibajnokság indulhat.

Az MNASZ szakági bizottsága nemrég arra kérte a Sporttanácsot és az Elnökséget, hogy engedélyezze a részvételt a magyar országos ralibajnokságban a 15 esztendős finn Kalle Rovanpera, a hosszú éveken át a WRC-ben szereplő finn sztár, Harri Rovanpera fia számára. A 2000-ben született ifjú tehetség eddig főként lett versenyeken indult, ahol több kategóriagyőzelmet is elért R2-es Citroen C2-esével.

rovanpera



Harri Rovanpera 1993 és 2006 közt szerepelt a WRC-ben, s bár 15 ízben is felállhatott a dobogóra, győzni csak egyszer tudott, méghozzá a 2001-es Svéd Ralin. A bajnoki címhez így is közel került egy alkalommal, hiszen 2001-ben úgy végzett mindössze nyolc pont hátránnyal a néhai Richard Burns mögött, hogy két futamot is kihagyni kényszerült az idény során. Ugyanebben az évben egyébként ő nyerte a Kanári-szigeteken rendezett Bajnokok Tornáját is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: