DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Rali

Kondella: Sikeres tesztverseny

Kondella Péter és Szilassy Arnold erre az évre lecserélte a Hondát egy Mitsubishire, de eddig fortuna nem fogta a kezüket. A Baranya Kupán tesztelés céljából indultak, és mondhatjuk, hogy a foglalkozás elérte a célját.

Milyen célból neveztetek a Baranya Kupára?


- Idén nagyon kevés verseny kilométert tudtunk menni az autóval, és mivel szeretjük a Pécs melletti pályákat, ezért már év elején tudtuk, hogy a Baranya Kupán indulni fogunk. Többek között ez az egyik olyan futam, melyen a verseny előtt van tesztelési lehetőség.

 

A foglalkozás elérte a célját?


- Teljes mértékben. Mivel idén az ORB 3-as kategóriájában indulunk, ezért ezen a versenyen csak az autóra, magunkra és a pályára tudtunk koncentrálni, semmilyen eredménykényszer nem volt. Annak örülünk, hogy volt pár kategória társ, akikkel a bajnokságban együtt fogunk versenyezni, ezért úgy érzem, kaptunk némi információt arról, hogy hova várhatjuk magunkat a bajnoki futamokon.

 

Rengeteg problémátok volt a verseny folyamán a gumikkal…


- Valójában problémánk nem volt, inkább rájöttünk arra, hogy sokkal nagyobb figyelmet kell a gumikérdésre fordítani, mert ennél az autónál ez egy igen érzékeny pont. Jó volt, hogy az egyik gyors rajtjánál elkezdett szakadni az eső, így ilyen körülmények között is tudtunk menni az autóval.

11705083_937701999634949_7393266584290725388_n



Az autó jól viselkedett?


- Nem nagyon tudtuk a verseny előtt, hogy mire számítsunk. Voltam tesztelni az autót egy héttel korábban, sokat tudtunk állítgatni, így kész beállításokkal érkeztünk, és szerintem kezdünk összeszokni.

 

Kassán nem indultok, tehát gőzerővel készültök a Mecsek Ralira. A mostani versenyen szerzett tapasztalatokat át tudod menteni majd az ORB utolsó versenyére?


- Mecsek rally előtt még szeretnénk egy futamon indulni, és tesztelni is fogunk, ezért a mostani tapasztalatok biztosan segíteni fognak a bajnokság 7. futamán, és remélem, még tudunk hozzátenni a teljesítményünkhöz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: