DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Rali

A Terpes-Egerbakta igazi vb-s pálya volt

A RallyFeeling.hu az Eger Rali után Debreceni Péterrel beszélgetett, akinek egy bemelegítő spirtversenyt követően az idei szezonnyitó volt élete első ORB versenye.

Egy sprintversennyel kezdtétek az évet, jó felkészülés volt a parasznyai verseny az Eger Rali előtt?

Igen, nagyon is, mivel egy év kihagyás után ültünk ismét rallye autóba, így nekünk is vissza kellett rázódnunk a versenyeken tapasztalható érzésvilágba, kimondottan felkészülve az ORB első fordulójára, az Eger Rallyera, ami az összes gyorsasági teljesítésével sikerült is.

unnamed-9



Hogyan készültél az első ORB-s megmérettetésedre?

Semmi különleges nem történt, hacsak annyi nem, hogy vásároltunk egy versenyautó-szállító csapatbuszt, ami igazából csak a parc fermeben levő hangulatfokozáshoz szükséges, mivel abban le tudunk egy kicsit pihenni és közben ordít a zene, amely számomra nagyon fontos kikapcsolódást nyújt. A másik talán lényegésebb elem, hogy Pirelliről Michelinre váltottunk és nagyon meg voltunk elégedve itt Egerben, várjuk mi lesz a helyzet a következő futamokon.

Az autón mennyit kellett változtatni a sprintversenyhez képest?

Szinte semmit, egy-két apróbb beállítást kellett elvégezni az autón, mint például az első futóművet egy kicsit keményebbre állítottuk, a többi dolog mind hibátlanul működött, talán egy kicsit a szekvenciális váltónk rakoncátlankodott.

Melyik pályát vártad a legnagyobb izgalommal?

Nekem a Terpes-Egerbakta volt a Nr.1, egy kicsit az Orfűi gyorshoz tudnám hasonlítani, gyors, ritmusos, nagyon hosszú, egy szóval igazi VB-s pálya volt.

És hogyan sikerült a verseny?

 Tulajdonképpen jól, mivel a céldobogón megjelentünk és ez azt jelentette, hogy végig tudtunk menni életünk első I. osztályú versenyén, relatíve nem rossz eredménnyel, ami az elsődleges célunk is lehet reálisan ebben az évben zöldfülűként mindenképpen. Nem várunk el kimagasló eredményeket magunktól, mi egyszerűen csak jó emberekkel, jó környezetben és nagyon jó hangulatban szeretnénk eltölteni az összes versenyhétvégét az idén, és ugye mindig mondom km, km, km. Magától még senkinek sem sikerült bajnokságot nyerni nulla tapasztalattal, úgyhogy egyértelmű célunk, folyamatosan fejlődni, gyorsulni egy-egy szakaszon már ott lenni a nagyok árnyékában és a többit az élet majd úgy is eldönti. Én tisztában vagyok vele, kik várnak otthon (egy fantasztikus feleség és két csodálatos gyermek) úgyhogy nem hinnem hogy valaha is merni fogok felesleges kockázatokat vállalni, mert nekem ez csak egy nagyon jó, kellemes szórakozás, amit rendkívül komolyan veszek, mint minden mást az életben, de a CSALÁDOM az első, nekem ők jelentik a MINDENT !!!!!

Sajnos történt egy tragikus baleset is…

Sajnos igen……….. Egyszerűen nem is tudom, mit is mondhatnék Atiékról. Másfél hete ismertem meg közelebbről, egy hihetetlen szimpatikus szerény srác volt, két kisgyermeke van neki is, imádta a Rally-t, és a múlt heti versenyen is rengeteget nevettünk a gyorsok között, ami nekem igazán emlékként meg fog maradni róla. Amivel tudtuk segítettek őket, mivel Roli építette az autójukat, ami ugyanaz volt, mint amivel mi is megyünk (BMW e46 M3), beállítási tanácsokat, gumikat adtunk nekik, egy szóval mindenben segítettünk, hogy a legjobbak lehessenek. Rengeteget szoktam fotózni, videózni az autókat, embereket a versenyeken és mindenki csak nevet rajtam, de engem ezek a hangok nem érdekelnek, mivel örök emléket képeznek, az elkészült anyagok, most meg Hál’ istennek, rengeteg kép közül lehet választani, ami róluk is készült és megmaradt nekünk emléknek. Bajnokként távozott közülünk és hiszem, hogy most is fentről néz minket, úgyhogy innen is üzenjük neki, Ati vigyázz nagyon magadra ott a fenti versenypályákon is! Ezúton ragadnám meg az alkalmat, aki olvassa ezeket a sorokat és nem veszi túl nagy kérésnek, legyen szíves segíteni az elhunyt versenyzőtársunk emlékének adózva, az árván maradt gyermekei, családja megsegítésére, egy kicsivel járuljon hozzá, azért, mert ő is azért öltözött be, hogy a maga szórakoztatásán kívül egy kicsit a pályára kilátogató nézőket is szórakoztassa, de sajnos már nem fogja tudni többet, úgyhogy ha valaki megengedheti magának, legyen szíves küldjön egy minimális összeget, ha kérhetem erre a bankszámlaszámra: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM, A CSALÁDJA NEVÉBEN IS!!!

Adományvonal Szabó Attila családjának megsegítésére: CIB 10702064-68958848-51100005 Szabóné Nemes Beáta

Miskolcon a nevezők között találunk majd benneteket?

Természetesen igen, igaz még nem tudom, kivel indulok, mivel Szöllösi Roli barátommal úgy döntöttünk, hogy nem versenyzünk együtt tovább, mert egyszerűen nem érezte jól magát a navigátor pozícióban 100%-ig, úgy pedig nincs értelme menni, mert engem zavar, visszatart túlzottan is, és nem szeretnénk megvárni, hogy velünk is történjen valami, mert ezt erőből nem szabad csinálni. Itt üzenem mindenkinek, aki csak egy kicsit is fél és nem tud 100%-ig megbízni a pilótában és akár fordítva, a navigátorában, ne üljön be, mert csak baj származhat belőle. Úgyhogy várom a telefonokat, ha valaki úgy érzi, hogy szeretne velem jönni, elmúlt 18 éves, 90/60/90-es paraméterekhez közeli alkattal rendelkezik, szép hangú és szeret főzni, na az ne jelentkezzen, viszont aki ezeknek a kritériumoknak még csak a közelébe sincsen, az nyugodtan hívjon, vagy üzenjen és meglátjuk. Találkozunk a Miskolc Rallye-n.

Kinek, kiknek mondanál köszönetet.

 

Köszönjük szépen Rallyfeeling! Köszönjük szépen a Bakó Rally Team által szervezett Csáki Racing Team hihetetlenül profi szervizmunkáját (Sanyi, Robi, Donát), a Bakó Rally Team adminisztrációs és egyéb tanácsadói segítségeit (Laci, Andris, Anita), a CSALÁDJAINKNAK mindenekfelett (Ency, Viki, Liza, Hanna), a tiszalöki szervezett szurkoló csapatunknak, akik transzparenssel is készültek és hihetetlenül jól esett (10-es !!!), valamint mindenkinek, akik segítették és továbbra is segítik a munkánkat, ahhoz, hogy szuper hangulatú emlékezetes versenyhétvégékről tudjunk beszélni vagy éppen cikkezni végig ebben az évben !!!

Nyugodj Békében Ati !!!!!!!!!

A Real Team Racing csapata

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: