DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Rali

Rafael Tamás nem érti, hogy mitől maradt az úton

Először is engedd meg, hogy az egész csapat nevében kifejezzük részvétünket és együttérzésünket az Eger ralin történt tragédia kapcsán a család és a barátok felé.

Mivel telt az idő a Mecsek Rali, és az Eger Rali között?

- Az azóta eltelt idő alatt az autó felkészítése volt előtérben alapozás gyanánt. A váltó átesett az ilyenkor szokásos revízión, némi apróbb fejlesztések történtek a féken és egy kis minimális dekort tettünk az autóra. A verseny előtt pár nappal teszteltünk egy keveset, másnap egy kis programozás és már csomagoltunk is Egerre.

17



Hogyan készültetek fel az Eger Rali szakaszaira?

- A Mátrában még ilyen formában nem versenyeztünk, főleg az erdei szakaszokra szántunk több időt, a többi klasszikusnak mondható gyorsasági itinerjét csak le kellett “porolni” feltéve , ha nálunk volt. Balázs otthon hagyta a jól bevált régi Egerszalókot, így azt újra írtuk.

 

Voltak kalandok a versenyen?

- Mindig van amire azt mondjuk, hogy nem értjük, hogy mitől maradtunk az úton, de olyan igazán meleg helyzetünk egyet leszámítva nem volt. A Mátrában nagyon könnyen le lehetett esni az útról, de próbáltuk okosan és pontosan menni, javítottunk menet közben az itinerben, sokat változott a pálya hála az esőnek. A vasárnapi pályák már nagyon jól autózható szakaszok voltak.

Egy kérdést mindenféleképpen fel kell tennem. Attilával (Lángi) jót versenyeztetek? :-)

- Verseny volt az Attiékkal, pláne az első napon. Nagyon sajnáljuk, hogy az Áron és a Balázs kiesett, így négyen komoly csatákat vívtunk volna mind a két nap.

Az ORB értékelését figyelembe véve az abszolút húszban végeztetek. Ez a realitás?

- Ha minden rendben megy valahol itt kéne, vagy egy picit, 3-4 hellyel is előrébb lehet végezni ezzel az autóval. Maradt még bennünk, a második nap spórolósra vettük a tempót, nagyon szerettünk volna célba érni és nem vállaltunk fölösleges kockázatot.

Tavaly láthattunk benneteket spint versenyen is indulni. Az idén is terveztek egy-két sprint jellegű versenyen rajthoz állni?

- Egyenlőre nem nagyon látjuk, hogy milyen sprint versenyek vannak kialakulóban, elsősorban az ORB mezőnyében szeretnénk helyt állni, így az év elején kicsit sűrű a program, a héten már Miskolcot tervezzük.

Köszönet a szervízcsapatnak, Abdulnak, Kopinak , Bécinek, Boginak, Málnának, Vilinek, és annak a rengeteg embernek, aki kilátogatott és biztatott minket a gyorsokon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: