DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

Jól szerepelt a lotusos páros a Szilveszter Ralin!

December 28-29-én ismét megrendeztélk a Szilveszter Ralt a Hungaroringen. Rekordmennyiségű, 249 autó nevezett az évbúcsúztató eseményre, köztük egy Lotus Cup Eastern Europe-os, fekete Lotus Exige Cup 260.

Ugyan a Lotus látványát gyorsasági versenyeken szoktuk meg inkább, nem egyedi eset, hogy ralira fogják az alacsony építésű brit autót. Így tett Burkus Egon is, 39-es rajtszámmal, és navigátorával, Varga Ildikóval elindult a megmérettetésen. Egon már harmadjára vett részt a Szilveszter Ralin, míg Ildikó első alkalommal vett részt az eseményen.

Vasárnap délután indult a verseny az első, 7,5 km-es szakasszal. A 39-es számú Lotus 19:46-kor indult.

Hétfő reggel jött a folytatás, az első autó 7:43-kor rajtolt el, -5 fokban, ezen felül az alacsonyan járó nap vakító fénye is nehezítette a körülményeket.

DSC_1379



A Burkus-Varga párosnak sikerült teljesítenie az összes szakaszt, kategóriájukban (H8) a 23., az abszolút értékelésben pedig a 30. helyen végeztek. A két nap alatt összesen 61,6 km-t, azaz a teljes távot teljesítették. A legjobban az ötödik szakaszon teljesítettek, melyen 5.51.5-ös idejük az abszolút 27., és kategóriájukban a 19. helyet jelentette.

Varga Ildikó: „Ez volt életem első navigálása, nagyon örültem a lehetőségnek. Minél jobban akartam csinálni, az elsődleges elvárás az volt, hogy ne rontsak nagyot, illetve rendben legyen a menetlevél és az indulások. Ezt sikerült is teljesíteni. Köszönöm a felkészítést Egonnak és a segítséget Gulyás Katának.”

Burkus Egon: „Körülbelül egyforma volt a külső és belső pálya nehézsége, mindkettőben volt könnyebb és nehezebb rész. Az előzetes elvárás a célba érkezés volt, és hogy jól érezzük magunkat. Ezt túl is teljesítettük, mert szuper jól éreztük magunkat, és a vártnál jobb helyen végeztünk a profi rally autók és pilóták tengerében!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: