Steward
Héjas Szilárd
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 18. vasárnap
Rali

Kazár Miklós sorozatban harmadszor bajnok

Kazár Miklós győzelmével ért véget az ORB szezon utolsó versenye, az osztrák Waldviertel Rali, azonban a magyar bajnoki cím már a negyedik szakaszon eldőlt, amikor Herczig Norbert Skodája megállt.

Az osztrák és magyar szezonzáró versenyre 28 magyar páros utazott ki, azonban a legjobban Kazár Miklós és Herczig Norbert csatáját várta mindenki. A Maximmun Racing Team Fordjában ezúttal Kazárnak Ferencz Ramón diktálta az itinert, miután Szőke Tamás munkahelyi kötelezettség miatt nem tudott elmenni Ausztriába. Az ORB futam nem a legjobban indult, ugyanis az első szakaszt törölték a szervezők egy, a nemzetközi és osztrák mezőnyben történt baleset miatt.

kazar

Az éles verseny tehát a második szakaszon kezdődött, az esős körülmények ellenére Kazár a leggyorsabb volt a murvás pályán, előnye azonban csak 2 tized volt Hercziggel szemben. A harmadik időt Balogh János autózta 1.9 másodperc hátránnyal. A harmadik, az ORB verseny leghosszabb szakaszán Kazár megütötte a Ford Fiesta R5-t, amivel bár második időt ment, Herczig 18.6 másodperccel gyorsabb volt, így összetettben is az élre állt. A harmadik helyre idei egyetlen ORB futamán induló Elek István állt, Rongits Attila, Turán Frigyes és az ötödik helyig visszacsúszó Balogh előtt.

A szakaszon Ollé Sándor kiütötte a Ford Fiesta S2000 kerekét, így kiálltak, azonban ennél drámaibb történések is lezajlódtak. Történt, hogy Ranga Péter egy fának ütközést követően félig a pályán állt meg, majd testvére, Laci megállt mellettük, azonban a később érkező Lencse Zoltánnak hiába integettek, nem vette figyelembe és Laci Subarujának ütköztek. Az esetnél szerencsére nem történt személyi sérülés, de nem sok hiányzott. A szervizelés utáni első szakaszon Herczig Norbert autójának motorja egy egyenes részen megállt és hiába igyekeztek, nem tudtak tovább menni, így a verseny mellett az ORB bajnoki címe is eldőlt, Kazár Miklós már bajnokként, az élről folytathatta a versenyt. Kazárék ezután már felszabadultan tudták folytatni a versenyt és végül megszerezték idei második győzelmüket.

Kazár Miklós sorozatban harmadik bajnoki címét nyerte pilótaként, míg 2008-ban még Spici navigátoraként lett bajnok. A második helyet Balogh János, míg a harmadikat Rongits Attila szerezte meg Ausztriában, ezekhez az eredményekhez azonban kellett Turán Frigyes esése is a második helyen állva. A negyedik helyet Hadik András szerezte meg, aki a Power Stage győzelemmel a bajnokság harmadik helyét is megkaparintotta Kazár és Herczig mögött.

A verseny kétnapos nemzetközi és osztrák értékelésében Christian Mrlik tudott nyerni, miután Henk Lategan baleset miatt az élről, míg Botka Dávid műszaki hiba miatt a második helyről esett ki. A második helyet végül Trencsényi József szerezte meg.

 

Waldviertel Rally ORB végeredmény:

1. Kazár Miklós/Ferencz Ramón, Ford Fiesta R5 1:07:46.2

2. Balogh János/Holczer Dániel, Mitsubishi Lancer EVO IX R4 +49.5

3. Rongits Attila/Hannus László, Mitsubishi Lancer EVO IX RS +52.4

4. Hadik András/Kertész Krisztián, Subaru Impreza +1:09.0

5. Matics Mihály/Zejda Viktória, Mitsubishi Lancer EVO IX RS +2:22.6

6. Osváth Péter/Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer EVO IX +3:25.6

7. Kovács Antal/Istovics Gergely, Mitsubishi Lancer EVO +4:48.5

8. Budavári Zoltán/Kulcsar Csaba, Mitsubishi Lancer EVO IX +4:52.0

9. Dr. Varga Attila /Savanyu Roland, Suzuki Swift S1600 +6:41.9

10. Baracskai Zsolt/Lovász Tibor, Citroën C2 R2 MAX +6:59.2...

 

Waldviertel Rally abszolút végeredmény

1. Christian Mrlik/Julia Baier, Subaru Impreza STI 1:54:44.5

2. Trencsényi József/Verba Gábor, Ford Fiesta R5 +22.2

3. Walter Mayer/Ettel Bernhard, Peugeot 207 S2000 +2:43.9

 

4. Sebastian Barbu/Sergiu Itu, Mitsubishi EVO X R4 +4:07.1...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?