DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
Podcast

Podcast: 30 éve történt az imolai fekete hétvége

Az F1 története egyik legszörnyűbb hétvégéjén öt balesetben összesen 14 ember sérült meg, két versenyző, Roland Ratzenberger és Ayrton Senna pedig életét vesztette: 30 éves az imolai fekete hétvége.

Ha szeretnél hozzájárulni a műsor fenntartásához és fejlődéséhez, megköszönjük, ha támogatsz minket a Patreonon: https://www.patreon.com/formulapodcast.

Harminc évvel ezelőtt rendezték azt a San Marinó-i Nagydíjat, melynek eseményei nemcsak az F1 közösségét, de az egyetemes sportvilágot és egy egész nemzetet is gyászba borítottak, s melyet követően egy olasz kisváros, Imola neve a tragédia szinonimájává vált. Nézők, szerelők és egy fiatal brazil tehetség, Rubens Barrichello sérült meg három különböző balesetben, szombaton a karrierje harmadik versenyhétvégéjét teljesítő Roland Ratzenberger szörnyethalt egy nagysebességű becsapódás után. Vasárnap aztán megtörtént az elképzelhetetlen: a háromszoros világbajnok Ayrton Senna életét vesztette a verseny hetedik körében történt balesetben. Adásunkban az imolai fekete hétvégéről, és a két áldozatáról, Ratzenbergerről és Sennáról emlékezünk meg.

 

Hallgasd meg az adást, utána pedig várunk a Formula Podcast Facebook-csoportban, hogy kibeszéljük az elhangzottakat! A csoportban megfogalmazhatjátok véleményeteket, kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat és szidalmaitokat, emellett a podcast@formula.hu mailcímre is írhattok nekünk, X-en pedig a #FormulaHUPodcast hashtaggel juttathatjátok el hozzánk mondandótokat! Hallgassatok belénk!

438051609_1122088585679576_5111099823332234653_n

 


A Formula Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers program!

Áprilisi adásaink elkészítését többek között Varga Csaba, Ort Noémi, Bali Viktor, Kocsis László, Fehér Ákos, Surányi Marcell és Magda Zsanett Odett támogatták. Köszönjük nekik!

A Formula Podcast az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

 applepod2


yt

castbox

buzz3

google-pc

rp 

deezer

addict

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: