DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök

Elektromos SUV-t vásárolt Hamilton

A Mercedes közösségi médiás posztja szerint Lewis Hamilton Ausztráliában első köreit tette meg az új Mercedes-Benz EQC volánja mögött. „Meggyőzte őt? Máris rendelt egyet…” – árulta el a poszt, hogy a versenyző bejelentkezett egy példányért az elektromos típusból.

Balul elsült mentés a Dakaron

A jó szándék motiválta a versenytársat, hogy talpra állítsa a felborult Ivecót, de nem teljesen érthető, ebből a szögből mi volt az elképzelés. Ahogy sejthető: semmi jó nem sült ki belőle.

2021 legnagyobb versenybalesetei - 2. rész

Itt már láthattátok a motorsport világának legnagyobb baleseteit 2021-ből, most pedig elhoztuk nektek a válogatás második részét is. Eszetekbe jut olyan, amelyik esetleg kimaradt a videókból?

Videó: Egy utánozhatatlan szezon

Nyolc percben próbálta meg összefoglalni a drámai 2021-es történéseket az F1 az utolsó tavalyi videójában. A videó a képre kattintva tekinthető meg!

Ocon a francia rendőrség tiszteletbeli tagja lett

Ugyanis az Alpine F1-es pilótája tiszteletét tette a francia rendőrségnél, ahol egy új Alpine-járőrautóval fánkozott az őrsön, aminek hatására az egyszeres futamgyőztes azt írta ki közösségi oldalaira, hogy ő lett a rendőrség vezető autós járőrje. Mindezt persze a legkevésbé sem szabad kmolyan venni.

 

2021 legnagyobb versenybalesetei - 1. rész

A motorsport világa nem veszélytelen hely, ez tavaly is bebizonyosodott, ugyanis nem voltunk híján a látványos és sajnos a végzetes baleseteknek 2021-ben sem. Íme, a tavalyi esztendő legnagyobb bukásai a motorsport világából.

Megvillantotta volna 2022-es autóját a Mercedes?

"New year, new Me-rcedes" - tette ki Twitter-oldalára a nyolcszoros világbajnok címvédő alakulat az alábbi szöveget, amely angolul némileg játék a szavakkal, hiszen a "new year, new me" annyit tesz, hogy "új év, új én", emellett pedig az új Mercedes szavakat is belecsempészte a brackley-i alakulat a bejegyzésbe. Ennél érdekesebb azonban, hogy megvillantott egy autót is a csapat, amely egyértelműen nem az F1 által bemutatott koncepciós darab, de még talán korai lenne bemutatni az új generációs versenygépet a nagyközönségnek. Valószínűbb, hogy az Ezüst Nyilak inkább csak beszédtémát akarnak szolgáltatni a rajongók számára, de persze ki tudja... Szerintetek?

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

„A Formula-E olyan, mint az F1 esőben”

2021-ben egyelőre véget ért Antonio Giovinazzi F1-es pályafutása, bár tartalékosként továbbra is számítanak rá. Az olasz, hogy ne essen ki a formából, a Formula-E-ben próbál szerencsét, ahol a szezon eleji teszten – melyet decemberben tartottak – részt is vehetett. Igen eltérő szerinte a két kategória…

„Sejtettem, hogy nem lesz egyszerű, pláne, hogy a 2018-as autót vezethettem csak. Persze ez is remek, de arra számítottam, hogy azért kicsit egyszerűbb lesz. Fékezni elég bonyolult vele. Az első nap teljesen el is voltam veszve, mert ez az autó teljesen más, mint amit eddig valaha vezettem. Ezzel nagyon finoman kell fékezned, nincs túl sok tapadásod, és nem száguldhatsz át akkora tempóval a kanyarokon. Minden annyira új, és egyáltalán nincs hangja sem” – jellemezte az elektromos szériát Giovinazzi, aki hasonló óvatos vezetést csak akkor tapasztalt, amikor esőben kellett Formula-1-es versenygépet vezetnie.

Szabadedzésekkel közelíthet az F1 felé a McLaren új sztárja

A McLaren nemcsak a Formula-1-ben, de az IndyCarban is szerepel, a tengerentúlon versenyző ifjú pilótájuk, Pato O’Ward pedig eddig igen ígéretesnek tűnik. Olyannyira, hogy a mexikói már vezethette is a csapat F1-es versenygépét: ahogy azt Zak Brown megígérte neki, Abu Dhabiban beülhetett az idei autó volánja mögé, és szinte eufórikus állapotban szállt ki belőle.

O’Ward célja így nem más lett, mint a száguldó cirkusz, amihez a McLaren is szeretné hozzásegíteni. Brown rendkívül meg volt elégedve a fiatal mexikóival, és úgy érzi, jöhet is a következő lépés. „Jövőre két első szabadedzésen kell fiatal pilótákat szerepeltetnünk. A végén ez úgyis Andreas [Seidl] javaslata alapján alakul majd. Alaposan elemezni fogunk mindent, de ez egy remek első lépés volt tőle” – lengette be az esetleges F1-es debütálást a vezérigazgató.

Kiitos, Valtteri – így köszönt el a Mercedes Bottastól (sokadjára)

Láthatóan nagyon szerethették az Ezüst Nyilaknál a finn pilótát, ugyanis megadták a módját a 2022-ben az Alfa Romeóhoz távozó pilóta búcsúztatásának. A Mercedes-gyárban szervezett autós „elengedés” után most egy videóban köszöni meg a csapat számos tagja, többek között Toto Wolff és Lewis Hamilton is Bottas munkáját. „Kiitos, Valtteri!”, vagyis „Köszönjük, Valtteri!”

Csodás emlékekkel búcsúzik 2021-től Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg bár már nem tagja a Formula-1-es mezőnynek, rendre hallunk róla, 2021-et pedig a szokottnál is tartalmasabban töltötte, ráadásul csodás dolog történt vele: Apa lett. 12 másodpercben mutatta meg, milyen emlékekkel zárja az évet.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg) által megosztott bejegyzés

A Maldív-szigetekről üzent a Räikkönen család

Kimi Räikkönen első nyugdíjas napjait tölti mostanság, jelenleg épp a Maldív-szigeteken, természetesen a családjával. Felesége, Minttu Räikkönen egy kedves családi fotót posztolt a közösségi oldalán, melyben „Boldog egészséget” kívánnak 2022-re!

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Minttu Räikkönen (@mintturaikkonen) által megosztott bejegyzés

Íme, néhány igazán egyedi F1-es ébresztő

Újabb zseniális, rövid összeállítást készített az F1. Idei videóikban sok dologra megkérték a versenyzőket, például az F1 és a NASCAR hangjainak prezentálására, és a furcsa kívánságaik között szerepelt, hogy a pilóták képzeljék magukat egy ébresztő helyébe… Íme az eredmény!

(A videóért katt a képre.)

Elevenítsük fel az örökké emlékezetes 2021-es F1-es idény legfontosabb történéseit!

Közel félórás összefoglalóval jelentkezett a Formula-1 YouTube-csatornája a sokak szerint minden idők egyik legjobbjává avanzsáló idei szezonról: a legfontosabb történeteket és eseményeket felidézve nézhetjük végig, hogyan is zajlott Bahreintől Abu Dhabiig a világbajnoki küzdelem – de nem is csak Verstappenre és Hamiltonra koncentrál az összeállítás, hanem helyet kapnak benne a többek is, így például Leclerc monacói drámája, Ocon hungaroringi győzelme és a McLaren kettős diadala Monzában. A videó IDE vagy a képre kattintva indul:

f1-2021-video_1

Személyesen köszöntötte a Williamsnél Albont Russell

Néhány hónapja vált biztossá, hogy a Mercedeshez távozó George Russell utódja a száguldó cirkuszban egykor vele együtt debütáló jóbarátja, Alex Albon lesz. A két fiatal viszonya azóta is baráti, Russell támogatta a brit-thai szerződtetését, most pedig, amikor az év végeztével eljött a búcsú ideje is, személyesen adta át neki a stafétát. Némi meglepetéssel is készült neki, amik az ő pótlásához feltétlenül szükségesek, például egy PowerPoint használati útmutatóval…

Bottas már 2022-ben jár

A finn pilóta nem is olyan régen még az Északi-sarkkörről jelentkezett be, ám úgy tűnik, az újévi ünneplésben az elsők között szeretett volna lenni, ugyanis már fel is töltött egy tűzijátékos-ünneplős képet Sydney-ből.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Valtteri Bottas (@valtteribottas) által megosztott bejegyzés

Bakiparádé, Miller-taxi és borulások: a MotoGP-szezon legviccesebb pillanatai

Videós összeállítást készített a MotoGP YouTube-csatornája 2021-ről, s nem meglepő módon talán Jack Miller szerepel benne a legtöbbet, többek között az emlékezetes pénzes-marquezes jelenet révén, de láthatjuk azt is, hogyan ugrik medencébe és mennyire nem tud golfozni a világbajnok Fabio Quartararo. A videó IDE vagy a képre kattintva indul:

motogp-poenok-video

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

 

Különleges díjkiosztót tartott az F2

Akciódús évet zárt az F1 nevelőszériája is, ám nemcsak ebben, hanem a humorban is hasonlítanak a nagyokhoz. A szezon végét egy mini Oscar-gálával ünnepelték, ahol kiosztották többek között a legjobb musicalnek vagy a legjobb atlétának járó díjat is.

A teljes videó a képre kattintva érhető el.

Hosszú hónapok huzavonája után eldőlt, mi lesz Rossiék csapatának névadó szponzora

Amikor bejelentették, hogy a VR46 2022-ben már teljes értékű csapatként indul a MotoGP-ben, azt is közölték, hogy a szaúdi olajvállalat, az Aramco lesz a névadó támogatója az alakulatnak. Csakhogy a cég állította, hogy egyáltalán nem írtak alá semmiféle megállapodást, miközben Valentino Rossi többször is arról beszélt, hogy tudomása szerint van szerződés a felek között.

A néhány hete kiadott nevezési listán már nem szerepelt az Aramco a VR46 neve mellett, most pedig úgy tűnik, végre lezárult a hercehurca, ugyanis a csapat rövid közleményben jelentette be, hogy a Mooney olasz bankvállalat lesz a főszponzoruk a királykategóriában és a Moto2-ben egyaránt, így Mooney VR46 Racing Team névre fog hallgatni hivatalosan a MotoGP új istállója. További részleteket január elejére ígért az alakulat, amely egyébként két Ducatit fog indítani, amelyeken Rossi féltestvére, Luca Marini és a Moto2-ből érkező Marco Bezzecchi fog ülni.

vr46-motogp

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

 

 

Húsz lóerőt találhatott 2022-es motorjához a Ferrari

A fenntarthatóság felé vezető úton indult el a Formula-1, ennek jegyében pedig 2022-től már 10% etanolt kell használni az üzemanyagoknál, ami a várakozások szerint nagyjából húsz lóerős teljesítményvesztést jelent az idei szezonhoz képest. Olasz sajtóértesülések azonban arról számoltak be, hogy a 2021 második felére látványos javulást elérő Ferrari egy új üzemanyaggal már meg is ugrotta ezt a lécet és eltüntette ezt a húsz lóerőt. A helyi Motorsport szerint a maranellóiak a partnerükkel, a Shell-lel együtt már jó ideje dolgoznak az ügyön és kiemelt projektként kezelték a probléma megoldását, tekintettel a motorfejlesztések befagyasztására. Állítólag ezzel a fejlesztéssel már szinte utolérhetik a Mercedes-Honda párost.

00121047_020

fotó: dppi

Megérkezett Toto Wolff újévi üzenete

A Mercedes is készül a jövő évre, a német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff pedig a közösségi médiában közzétett videóban beszélt arról szűkszavúan arról, hogy milyen kihívásokat tartogatott nekik ez az esztendő, és hogy mit kíván maguknak 2022-re.

„Üdv mindenkinek! Ezzel vége, 2021 véget ért. Voltak magasságok, voltak mélységek. Volt némi dicsőség és némi dráma, de ilyen érzések vannak a végén. Csodálatos szilvesztert kívánok és boldog 2022-t! Előre és felfelé” – mondta Wolff.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1) által megosztott bejegyzés