DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Marko: Brown ott csinál problémát, ahol tud

Kiforgatták a Norrisszal kapcsolatos szavait, a britet jogosan büntették Austinban, a „trükkösnek” vélt eszköz minden csapatnál megvan, és nem tud Perez visszavonulásáról – Marko válaszolt.

Helmut Markót az osztrák oe24-nek adott interjújában több dologról is megkérdezték, többek között arról, hogy úgy érzi-e, igazolta őt az élet azzal, hogy Norris elrontotta az austini rajtot – mint emlékezhetünk, a veterán szakember a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy Verstappen fejben erősebb, amire Zak Brown úgy reagált, hogy ízléstelen versenyzője mentális egészségéről beszélni ilyen kontextusban.

„Abból lett a felhajtás, hogy azt mondtam, hogy Norris rosszul rajtol” – mondta Marko, majd hozzátette: „A mentális egészségéről viszont nem beszéltem, csak azt mondtam, hogy Max mentálisan erősebb” – hangsúlyozta, majd amikor az újságíró rámutatott, hogy minden megnyilatkozása a figyelem középpontjába kerül, így felelt:

marko-2



„Igen, de nem forgathatják ki a szavaimat. Szándékosan keltenek zavart. De hát ismerjük Zak Brown játékait, direkt szítja a problémákat, ahol csak tudja!”

Markót Lando Norris verseny végi büntetéséről is megkérdezték, ami Toto Wolff szerint annak a jele, hogy a stewardok kettős mércét alkalmaznak, s máshogy ítélik meg Max Verstappen akcióit. A Red Bull-tanácsadó szerint a sportfelügyelők helyes döntést hoztak, s ha az F1 el akarja kerülni a hasonló helyzeteket, azt a pálya módosításával lehet megtenni:

norris-verstappen-usa

„A stewardok a szabályoknak megfelelően cselekedtek, nincs miről beszélni. De a megoldás nagyon egyszerű lenne, egyszerűen úgy kellene kialakítani a bukóteret, mint a Red Bull Ringen. Ha elhagyod a pályát, automatikusan időt veszítesz, és nem kell kínlódni a büntetésekkel utána” – mondta, majd arról is megkérdezték, hogy a két említett kolléga, Brown és Wolff a Red Bull „teástálcájával” kapcsolatban is kérdéseket fogalmazott meg:

„Meg lehet nézni, minden csapat autójában van egy ilyen vagy valami hasonló. Ez az eszköz egyszerűen megkönnyíti a szerelők számára a magasság beállítását, hogy ne tartson rengeteg ideig.”

lawson-cota

Ami pedig Liam Lawsont illeti, a bemutatkozását Marko „hihetetlennek” nevezte, majd hozzátette, hogy pár verseny után értékelik majd a helyzetet, arra viszont nem akart felelni, hogy ez az „értékelés” egyúttal Perez karrierjének végét is jelentheti-e: „Ez egy másik téma, ebbe nem akarok belemenni” – mondta, majd azt is leszögezte, hogy semmit nem tud arról, hogy Perez esetleg bejelentené a visszavonulását a hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: