DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Off-road

Benyó győzelmével indult a szezon Máriapócson

Az Eb-debütálásra készülő Benyó Máté csak egy futamgyőzelmet hagyott Kárai Tamásnak a húsvéti szezonnyitón. A két Körmöczi testvér, az osztrák Zoll és a cseh Castoral is nyert a RabócsiRingen.

Vasárnap egy-egy kvalifikációs futamot nyert Benyó Máté és Kárai Tamás a SuperCars kategóriában, előbbi viszont balesetet szenvedett az elsőben, így már ekkor kezdeti hátrányban volt. A hétfői folytatásban egyértelműen Benyó felé billent a mérleg, a Peugeot-val mindkét futamot megnyerte, majd az első elődöntőben is legyőzte Kárait, ahova közösen sorolták őket. A fináléban újabb első helyezéssel koronázta meg hétvégéjét. Kárai másodikként futott be, a második elődöntőt nyerő Koncseg Zoltán lett a harmadik, így magyarok álltak dobogóra, annak ellenére, hogy a külföldi ellenfelek erősek voltak: Zbigniew Staniszewski a köztes eredménylistán még második helyen állt.

_DSC3785_cut_resize



A visszatérő Körmöczi Balázs uralta a Super1600-at, egy futam kivételével mindent megnyert a hétvégén a Volkswagen Polóval, Nagy Benjámin volt mögötte a második erő. A SuperTouringCars +2000-ben a vasárnap végén még csak harmadik helyen állt az osztrák Lukasz Zoll, hétfőn azonban megnyerte a maradék két futamot és a döntőt is, utóbbit a korábbi bajnok, Szikszai Bészi előtt. A címvédő Vámosi Tibor előfutamot nyert a hétvégén, de a döntőben nem tudott elrajtolni az új BMW-vel.

_DSC4985_cut

A kvalifikációs futamok alapján pontegyenlőség alakult ki Held Zoltán és Roman Castoral között – előbbi kapta a rajtelsőséget, de a döntőben győzött a tapasztalat, cseh siker született az STC +2000-ben. A legnépesebb nemzetközi géposztály, a 12 fős STC -1600 versenyét Körmöczi Gergő nyerte, a köztes eredménylistán még csak tizedik ifj. Pallag-Bozsák Csaba, a kategória címvédője nagy felzárkózással lett mögötte második.

További kategóriagyőztesek: Kovács Domonkos (Hankook Cross Car Kupa), Horváth Krisztián (Magyar Kupa), Bors Bertold (Swift Hybrid RX Cup), Perendy Péter (MX5 Kupa), Kaczor Levente (Hankook Racer Cup), Kailbach Gergely (Astra Kupa), Kunkli Bendegúz (Junior Kupa).

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: