DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Máriapócson is Spitzmüller és Csucsu győzött

Húsvét két napján folytatódott a ralikrossz-ob 2019-es idénye: a Supercarban és a Super1600-as osztályban is ugyanaz a versenyző nyert, aki a szezonnyitón is diadalmaskodni tudott.

Néhány héttel a Slovakia Ring-i nyitány után Máriapócsra folytatódott a ralikrossz-ob szezonja, ahol a magyarok ismét a CEZ mezőnyével kiegészülve mérették meg magukat. A legnagyobb géposztályt, a Supercart ismét Spitzmüller Csaba húzta be egy Skoda Fabiával, azaz egyelőre hibátlan a mérlege, míg a tavalyi magyar bajnok Kárai Tamás a legutóbbi elődöntős kiesése után ezúttal második helyen végzett, megelőzve az osztrák Alois Höllert.

A Super1600-ban ugyancsak duplázást láthatott a kilátogató közönség, ugyanis Lukács Kornél, vagy ismertebb nevén Csucsu újfent első lett a Renault Twingo volánjánál, maga mögé utasítva Bernáth-Lukács Sándort és Lukas Dirnbergert. A SuperTouring különböző géposztályaiban is egyaránt két-két magyar állhatott dobogóra, de egyikük sem annak legmagasabb fokára: ST +2000-ben Karl Schadenhofer nyert Koncseg Zoltán és Bészi előtt, ST -2000-ben Roman Castoral győzött Janzer György és Ferenczy Gábor előtt, míg a SuperTouring -1600-ban Birgit Kuttner diadalmaskodott a Szlovákiában még első Laczkó Lehel, valamint Varga Mátyás előtt.

Ami a csak magyaroknak kiírt kategóriákat illeti: a Magyar Kupa Czakó Roland, az MX5 Kupa Benyó Máté, az idei évre a gyorsasági szakágról ralikrosszra váltó Hankook Racer Cup Makai György, az Astra Kupa Panyik Dániel, a Swift Kupa Gergely Róbert, a Junior Kupa pedig Szabó Csanád elsőségét hozta – közülük Benyó, Makai és Szabó Csanád ezzel megismételte a szezonnyitón aratott sikerét. Az amatőröknél a +2000-esek között Tőkés Attila, a -2000-eseknél Árpád Márk Attila, a -1600-asoknál pedig Mihály Norbert ünnepelhetett győzelmet.

Részletes eredmények ide kattintva érhetők el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: