DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Motor

Martiné az indiai sprint, Marquez dobogón

A pole-os Bezzecchit már a start után megtorpedózta a csapattárs, így a pramacos kényelmes győzelmet aratott Bagnaia és a Hondával dobogós Marquez előtt.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Másfél órás csúszással tudott csak elrajtolni a MotoGP sprintversenye az első Indiai Nagydíjon. A kisebb kategóriák időmérő edzései során ugyanis leszakadt az ég a Buddh International Circuiten, amely önmagában is halasztáshoz vezetett, majd a MotoGP-seknek egy extra negyedórás edzést is beiktattak, hogy ismerkedhessenek vizes aszfalton is az új pályával. Igaz, épp addigra kezdett felszáradni az aszfalt, sőt ezután még tovább tolták a startot, hogy teljesen száraz aszfalton tudjon elindulni a mezőny.

 

A pole-pozícióból Marco Bezzecchi vághatott neki a hőség okán már ma reggel 11 körre rövidített távnak. A rajtelsőség azonban már az 1-es kanyarban rémálommá fordult az olasz számára, ugyanis nem elég, hogy Jorge Martin simán lerajtolta, hátulról eltalálta őt VR46-os csapattársa, Luca Marini, aki elesett, de Bezzecchi is csak csodával határos módon maradt nyeregben. Hátrébb Pol Espargaro és Stefan Bradl is kicsúszott.

Martin pillanatok alatt ellépett az élen Francesco Bagnaiától, aki mögött az egész hétvégén meglepően erősen szereplő Repsol Honda-duó, Marc Marquez és Joan Mir következett. Igaz, utóbbi nem sokáig maradt az élbolyban, ugyanis néhány kör elteltével elesett. Kiemelendők a KTM-ek is, akik az időmérőn a Q2-be sem jutottak be, de elképesztő starttal a féltávnál már a negyedik és hatodik helyen haladtak Brad Binder, Jack Miller sorrendben, közéjük pedig Fabio Quartararo ékelődött be a Yamahával.

motogp-martin-pramac-india-1



A hátralévő körökben sem tudott senki Martinnal tartani, aki negyedik sprintgyőzelmét aratta 2023-ban. Ezzel tovább közelített Bagnaiára a vb-tabellán, de csak három pontot, hiszen a regnáló világbajnok lett a második, így most 33 egység választja el egymástól a két ducatist. A pódium alsó fokát pedig Marquez tartotta meg a Repsol Hondával – miközben a hírek arról szólnak, hogy egyre valószínűbb az eligazolása a Gresinihez –, maga mögött tartva Bindert.

Az ötödik helyet az első kanyaros incidens után bődületes tempóban visszazárkózó, számos előzést produkáló Bezzecchi kaparintotta meg, a hajrában lenyomva Quartararót, aki szintén örülhet a hatodik helynek a Yamahával. Miller, Maverick Vinales és Raul Fernandez tette teljessé a pontszerzők listáját, Fabio di Giannantonio pedig a top 10-et. Elesett még a korábban említetteken kívül Johann Zarco és Aleix Espargaro is. Alex Marquez pedig a kvalifikáción elszenvedett bordatörése miatt nem állt rajthoz.

Vasárnap a Moto3-asok indiai futama magyar idő szerint 9:00-kor, a Moto2-eseké 10:15-kor, a MotoGP nagydíja pedig 12 órakor startol.

Eredmény hamarosan!

1. Jorge Martín Ducati  
2. Francesco Bagnaia Ducati 1.389
3. Marc Márquez Honda 2.405
4. Brad Binder KTM 2.904
5. Marco Bezzecchi Ducati 3.266
6. Fabio Quartararo Yamaha 4.327
7. Jack Miller KTM 7.172
8. Maverick Viñales Aprilia 8.798
9. Raúl Fernández Aprilia 10.530
10. Fabio Di Giannantonio Ducati 10.826
11. Augusto Fernández KTM 11.456
12. Miguel Oliveira Aprilia 15.415
13. Takaaki Nakagami Honda 17.437
14. Michele Pirro Ducati 23.714
15. Franco Morbidelli Yamaha 36.468
Nem ért célba:    
  Aleix Espargaró Aprilia  
  Johann Zarco Ducati  
  Joan Mir Honda  
  Luca Marini Ducati  
  Pol Espargaró KTM  
  Stefan Bradl Honda  
Nem állt rajthoz:    
  Álex Márquez Ducati  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: