DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Martin nyerte a sachsenringi sprintet

Az első körökben egy dupla előzést is bemutatva győzött szombaton a pramacos, megelőzve Bagnaiát és Millert. Marquez a top 10-be sem fért be legjobb pályáján.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ahogy azt idén már megszokhattuk, szombat délután került a MotoGP sprintversenyére a sachsenringi Német Nagydíjon. A pole-pozícióból Francesco Bagnaia vághatott neki a 15 körös távnak, és bár Jack Miller szokás szerint kilőtt a KTM-mel, majd a kör későbbi részében is próbálkozott, az olasz megőrizte a vezetést. De nem sokáig: a második kör elején szélesen fordult a ducatis, így Miller átvette a vezetést tőle.

motogp-martin-sprint



Miller és Bagnaia csatája révén együtt maradt az első ötös Jorge Martinnal, Luca Marinivel és Brad Binderrel kiegészülve – sőt, a spanyol egy dupla előzést produkálva az élre is állt a negyedik körben. Ráadásul köszönhetően annak, hogy Bagnaia és Miller a második helyért is megvívott, valamint Martin pedig szórta a piros szektoridőket, egy másodperces fölé növelte az előnyét az első helyen a pramacos.

Ez a különbség aztán egy ponton két szekundum fölé is hízott, így Martin végül kényelmesen húzta be a győzelmet a sprinten. Bagnaia is némileg leszakította magáról Millert, így övék lett a második és harmadik pozíció. A negyedik helyért szoros csata folyt: azt végül Marini kaparintotta meg Johann Zarco és Binder előtt – utóbbi páros között egy kontakt is történt az utolsó körben, amit vizsgáltak a felügyelők, de végül nem büntették a franciát. Marco Bezzecchi csak hetedik lett, ezzel elbukta összetettbeli második helyét Martinnal szemben. Alex Marquez és Aleix Espargaro szerzett még pontot, Enea Bastianini tette teljessé a top 10-et – amelyben tehát hét Ducati, két KTM és egy Aprilia foglalt helyet.

Eközben a pálya koronázott királyának, Marc Marqueznek borzalmas versenye volt: a hetedik helyről indulva többször is lesodródott a kanyarokban, s végül mindössze a 11. helyen ért célba. Igaz, a Yamahák még rosszabbul szerepeltek, hiszen Fabio Quartararo és Franco Morbidelli csak a 13. és 14. pozícióban futott be. Folytatás vasárnap 14 órakor a nagydíjfutammal.

A sprint végeredménye:

motogp-sprint-sachs

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: