DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Motor

„Pecco remek motoros, de Fabio a legjobb”

Nem vitatja el a MotoGP újdonsült világbajnokának érdemeit Cal Crutchlow, de a Yamaha tesztversenyzőjeként pontosan tudja, mennyire nehéz helyzetben tudott harcban lenni Bagnaiával Quartararo.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Bár egy darabig az Apriliával konstans teljesítményt nyújtó Aleix Espargaro, valamint a Gresini Racing szatellit Ducatijával futamokat nyerő Enea Bastianini is esélyesnek tűnt a MotoGP 2022-es világbajnoki címére, végül a harc a címvédő yamahás Fabio Quartararo és a ducatis Francesco Bagnaia között dőlt el. Az idény első felében a francia 91 pontos előnyre tett szert, ám utána visszaesett a formája, az addig többször is bukó olasz pedig folyamatosan győzelmeket és dobogókat gyűjtött, így végül minden idők legnagyobb fordítását produkálva ő kaparintotta meg a koronát.

quartararo-bagnaia-dppi-motogp



Kettejük párharcát befolyásolta az is, hogy a Ducati sokkal versenyképesebbnek tűnt összességében a szezon során. Ezt jól mutatja, hogy a nyolc ducatis motorosból hét is szerzett pole-pozíciót, s néhány kivételtől eltekintve rendre mindnyájan ott motoroztak az első tíz között. A Yamahánál azonban más volt a helyzet: a hangvillásoknál egyedül Quartararo tudott érdemi eredményt felmutatni, a márkatársak rendszerint a top 10-be sem tudtak bekerülni az M1-es nyergében.

Éppen ezért gondolja úgy Cal Crutchlow, aki a Yamaha tesztversenyzőjeként tevékenykedik, s az évad utolsó harmadában a visszavonult Andrea Dovizioso helyén rajthoz is állt az RNF Racing színeiben, hogy Quartararo teljesítménye különösen megsüvegelendő:

„Tudom, min ül Fabio, ő jelenleg a legjobb a mezőnyben, mert nem hiszem, hogy bárki képes lenne arra azzal a motorral, amire ő. És ez egy egyszerű tény” – idézi Crutchlow szavait a Crash.net szakoldal. „Ez nem vesz el semmit Pecco érdemeiből, hiszen fantasztikus szezont futott. Nagyszerű munkát végzett idén, ahogy a Ducati is, és egy remek motoros.”

„Nem mondom azt sem, hogy Fabio jobb nála, de szerintem amit Fabio csinált, az nagyon-nagyon jó. És rendkívül nehéz is. Hogy őszinte legyek, olykor még pontot szerezni is kemény feladat azzal a motorral. Szóval hihetetlen, amit elért, és megoldást kell találnunk a következő évre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: