DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Honda: Fontos lenne Marquez a misanói teszten

Alberto Puig, a Repsol Honda csapatmenedzsere nagyon reméli, hogy nyolcszoros világbajnokuk már két hét múlva motorra ülhet, különben „vakon” lennének a kritikus tesztnap során.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Történelmi mélypontot él meg idén a Honda a MotoGP-ben: egyetlen dobogós helyezést tudnak felmutatni még a szezonnyitó Katari Nagydíjról, Marc Marquez újabb műtétje óta pedig a top 10-be kerülés, sőt olykor a pontszerzés is túl nagy falatnak bizonyul a királykategória legsikeresebb gyártója számára.

Nem meglepő ezek fényében, hogy a japán márka alig várja, hogy a 29 éves spanyol visszatérhessen, de hogy erre mikor kerülhet sor, az még nagy kérdés. A Red Bull Ringre kilátogató nyolcszoros világbajnok elmondta: a napokban újabb orvosi vizsgálat vár rá, s a jobb felkarcsontjának állapota alapján dől el, milyen ütemben folytathatják a rehabilitációt.

marquez-spielberg-motogp-1



Mindenesetre Alberto Puig, a Repsol Honda csapatmenedzsere bízik benne, hogy Marquez akár már az alig két hét múlva esedékes misanói teszten is motorra tud ülni, még ha nem is lenne képes sok kört megtenni: „Személy szerint úgy gondolom, a versenyen nem lesz ott, de ha a teszten részt tud venni, még ha nem is 100 kör megtételével, hanem mondjuk négy kimenetellel, ami után tud mondani dolgokat, az rendkívül fontos lenne.”

Puig reménykedése az időkorlát fényében igencsak optimista, de arra is magyarázatot adott, miért szeretné, ha a spanyol tesztelhetné az RC213V-t: „Általában a misanói teszt rendkívül lényeges ahhoz, hogy előálljunk egy ’prototípussal’ Valenciára. Ha nem lesz ott, akkor kissé vakon leszünk, hogy őszinte legyek. Eddig Polra, aztán pedig a tesztmotorosra kellett hagyatkoznunk, de aki igazán ismeri a motort tapasztalatból… Az a versenyző, aki a legjobban ismeri a gépet a rajta töltött idő és a vele futott minőségi versenyek alapján…”

„Marc nagyon jól ismerte a motort, hiszen rengeteg futamot nyert vele. Nem azt mondom, hogy a többi versenyző nem érti a motort, ne értsenek félre, természetesen ők is értik, de az érti a legjobb, aki rengeteg versenyt is nyert vele. Ha ő nincs ott, az nem kifogás, de megnehezíti a dolgunkat” – fogalmazott Puig a spanyol DAZN-nak nyilatkozva, aki tehát bízik benne, hogy Marquez már a 2023-as versenygép fejlesztése szempontjából kritikus teszten visszatérhet – még ha maga a motoros néhány napja ezt nem is tartotta valószínűnek.

Szintén Marquezzel kapcsolatos hír, pontosabban csak értesülés, hogy az El Periodico arról számolt be a napokban, hogy úgy tudják, hogy a Marquez testvérek hosszú évek után szakítottak eddigi menedzserükkel, Emilio Alzamorával. Egyelőre ezt egyik fél sem erősítette meg.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: