DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Ezért azonosították félre az elhunytat a Man TT-n

Az idei Man TT legbizarrabb esetét egyértelműen Cesar Chanal és Olivier Lavorel halálos oldalkocsis balesete okozta, ahol összekeverték a két versenyzőt és rosszul azonosították a holttestet.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Öt halálos áldozatot szedett a 2022-es Man-szigeti TT, a sorban a második tragikus baleset azonban nem várt fordulatot tartogatott. Történt ugyanis, hogy Cesar Chanal és utasa, Olivier Lavorel az oldalkocsis kategóriában buktak egy hatalmasat, s először – tévedésből – Olivier Lavorelt azonosították be, mint az elhunytat.

Később azonban kiderült, hogy összekeverték a két személyt, és mégsem az utas Lavorel, hanem Cesar Chanal szenvedett halálos sérüléseket a balesetben. Most egy rövid nyomozás azt is kiderítette, mi miatt történhetett meg a bizarr eset.

A halottkém jelentése szerint ugyanis a két versenyzőnél egymás dögcédulái voltak, miután valahogyan összekeverhették azokat a versenyzők. Az azonosításra szolgáló biléták nem nyakláncon lógtak, hanem a bőrruhákban találták meg azokat. A versenyzőknek minden futam vagy gyakorlás előtt be kell mutatniuk a dögcédulákat a rendezőknek, azonban ezután valahogyan összecserélhették azokat Lavorelék, emiatt fordulhatott elő, hogy Chanalt – aki a helyszínen életét vesztette – szállították az első hírek szerint kórházba.



A nyomozás után azt is nyilvánosságra hozták, hogy az orvosi személyzet nem tudta beazonosítani a túlélő Lavorelt a súlyos sérülései miatt – ahogyan az elhunyt fél is katasztrofális traumát szenvedett el - és Chanal dögcédulája volt nála, mikor a liverpooli ambulanciára szállították. Ott aztán Chanal édesanyja állapította meg a helyszínen, hogy bizony a kórházban fekvő fiatalember nem az ő fia, később pedig haj- és vérminták alapján sikerült beazonosítani a két versenyzőt.

A csapat egyik szerelője elmondta a sajtónak, hogy sosem hallotta a két francia motorost arról beszélgetni, hogy szándékosan felcserélnék a dögcéduláikat és azt kérte az emberektől, hogy ne kezdjenek spekulálni ezzel kapcsolatosan a közösségi média különböző felületein.

A 2022-es TT-n összesen öten vesztették életüket: Cesar Chanal mellett egy másik oldalkocsis balesetben apa és fia, Roger és Bradley Stockton hunytak el, rajtuk kívül pedig Mark Purslow és Davy Morgan is halálos balesetet szenvedett a Man-szigeten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: