DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Apa és fia tragédiája a Man-szigeten

Ötre nőtt a 2022-es Man-szigeti TT halálos áldozatainak száma. A pénteki oldalkocsis futam utolsó körében Roger Stockton és utasa, Bradley Stockton is életét veszítette.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A baleset az Ago’s Leap szakaszon történt, éppen azon a ponton, ahol múlt szombaton szintén oldalkocsis motorral César Chanel is elhunyt.

A TT szervezőinek közleménye szerint a pilóta, Roger Stockton a verseny veteránja volt, pénteken, a Sidecar kategória második futamán 20. rajtját teljesítette. 2000-ben indult először a Man-szigeten, négy alkalommal végzett az első tíz között. Fia, Bradley Stockton öt éve versenyzett vele utasként, és idén debütált a TT-n. Apa és fia hétfőn még egy nyolcadik helyezést ünnepeltek.

A két év kihagyás után megszerezett Man-szigeti TT az elmúlt másfél hétben már három áldozatot követelt. Mark Pulslow a Supersport időmérőjén, César Chanel a Sidecar futamán, Davy Morgan a Supersport futamán veszítette életét. Utoljára 2014-ben volt annyira halálos a TT, mint idén, abban az évben szintén öten nem tértek haza a Man-szigetről.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: