DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Honda: Több időre van szükségünk

A szezon előtti teszteken remeklő hondások valószínűleg nem így képzelték el a bajnokság első harmadát, hiszen a gyártó az utolsó helyen áll a gyártók versenyében. Alberto Puig, a Repsol Honda csapatfőnöke beszélt a HRC gondjairól.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ismét nem bizonyult versenyképesnek sem a Repsol, sem az LCR Honda a Francia Nagydíjon, továbbra is küzdenek az új, a tavalyi motorhoz képest radikálisan megváltoztatott RC213V-vel. A Le Mans-i hétvégén Marc Marquez volt a legjobb hondás a hatodik helyével, Takaaki Nakagamit pedig a hetedik helyen intette le a kockás zászló. Alberto Puig nyilatkozatában elismerte, hogy a HRC akadályokba ütközött.

„Nyilvánvalóan nem ez az eredmény az, amire vártunk vagy amire törekszünk” – ¬¬kezdte a Repsol Honda elöljárója, akit a MotoGP.com idéz. „Természetesen arra törekszünk, hogy elérjük a maximumot, amit csak lehet – mindig ez a célunk. De a valóság az, hogy néhány problémával nézünk szembe. Továbbra is keressük, hogyan érhetnénk el a valódi potenciálunkat.”

marquez-repsol-motogp-lemans



Később kitért a csapat vezérpilótájára, az idősebbik Marquezre is: „Ami az eredményeket illeti, ez nem az, amit ő vár. Természetesen a verseny nem volt teljesen katasztrófa, de meg kell vizsgálnunk a teljes képet. Egyértelműen nem ez a mi valódi pozíciónk és nyilvánvalóan Marcé sem.”

A fejlesztésekkel kapcsolatban így nyilatkozott: „Tudjuk, hol kell javítanunk. Több időre van szükségünk, hogy teszteljük, hogy amiben hiszünk, az képes-e megoldani a problémáinkat. Most tovább kell dolgoznunk és várnunk, hogy ezek a megoldások, amilyen gyorsan csak lehet, megérkezzenek Európába.” 

„Az egyedüli pozitívum, hogy nem vagyunk elégedettek. Ez nagyon pozitív a versenyt illetően, mert amikor a dolgok rosszul mennek, és valami nem úgy van, ahogy vártad, akkor nagyon könnyű elveszíteni a motivációt, de ez nem a mi mentalitásunk. Harcolni fogunk, fejlődni, és visszatérünk a kitűzött eredmények eléréséhez” – zárta mondandóját Puig.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: