DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

„Marquez egy lépéssel a többiek fölött áll”

Ez a véleménye Alberto Puig Repsol-menedzsernek, aki szerint a kettős látása után visszatérő spanyol az elmaradó győzelem ellenére is megmutatta vasárnap, ki a COTA királya.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Másfél hétvége kihagyása után az Amerikai Nagydíjon visszatért a MotoGP mezőnyébe Marc Marquez, aki remek produkciót tett le az asztalra: bár az időmérőn csak kilencedik lett, a rajtnál tapasztalt műszaki gond miatt pedig a mezőny végére esett vissza, onnan kiváló motorozással egészen a hatodik helyig kapaszkodott előre. Alberto Puig, a Repsol Honda menedzsere nem is győzte hangsúlyozni, mennyire jól szerepelt versenyzője a kedvencei közé tartozó austini pályán:

marquez-austin-motogp-dppi



„Marc lenyűgöző versenyt futott” – idézi Puig szavait a Crash.net szakportál. „Technikai problémája volt a startnál, amiért kár. A Honda vizsgálja, hogy mi történt, mi volt a probléma forrása és mi a megoldás rá. Mindezek ellenére Marc túl tudott jutni ezen, és az első kanyar után jól működött a motorja, így meg tudta mutatni a valós tempóját.”

„A problémák után, amelyek miatt messze, hat másodpercre leszakadt a bolyról, képes volt bebizonyítani, hogy vasárnap ő volt a leggyorsabb versenyző a COTA-n. Mindenki láthatta, hihetetlen teljesítményt nyújtott. Meg tudta mutatni, milyen szintet képvisel, ami ugyanolyan volt, mint általában. Egy lépéssel a többiek fölött áll.”

Hiába mutatott biztató formát a radikálisan átalakított motorjával a Honda, ismét nehéz idénykezdeten vannak túl, Puig ugyanakkor rámutatott: Pol Espargaro hátránya egyelőre csak 38, Marquezé pedig 40 pont a vb-éllovas Enea Bastianinivel, így bőven fordíthatnak még, a céljuk pedig továbbra is a győzelem.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: