DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Bastianini: Harcba tudunk szállni a vb-címért

Bár szatellit csapatnál versenyez és egyéves specifikációjú Ducatin ül, mégis a Gresini Racing motorosa lett idén az első duplázó: a vb-éllovas olasz szerint minden pályán erősek lehetnek.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Négy futam alatt már a második győzelmét aratta Enea Bastianini: a Katari Nagydíj után a hétvégi Amerikai GP-n is nyerni tudott, ezzel ő lett a 2022-es MotoGP-szezon első duplázója – ráadásul ennek köszönhetően a világbajnoki összetettben is újra az élre állt. A Gresini Ducatinál egyéves motoron ül az olasz, de a második királykategóriás idényét teljesítő versenyző szerint nem csak kicsúszott eredmény a jelenlegi vb-vezetés:

bastianini-austin-podium-1



„Még csak az első verseny ment le, hosszú a bajnokság, de elég jó potenciál rejlik bennünk. A csapat jól dolgozik, és szerintem harcba tudunk szállni a vb-címért” – nyilatkozta az austini viadal után Bastianini, akit a Crash.net idéz.

A ’Bestia’ becenévre hallgató motoros a futam első fázisában Jack Miller és Jorge Martin mögött haladt, ducatis kollégáit azután kezdte el levadászni, hogy érezte a hátulról érkező suzukis Alex Rins jelentette fenyegetést:

„Nagyon kemény küzdelem volt. A futam első felében fontos volt, hogy ne használjunk el túl sok energiát. A második rajtsorból való indulás megkönnyítette a dolgokat, de amikor Alex megpróbált többször megelőzni, úgy éreztem, hogy itt az ideje húzni a gázt. Megelőztem Jorgét, később pedig Jacket, így nyertem. Fantasztikus” – fogalmazott Bastianini.

Arra a kérdésre, hogy a katari vagy a texasi diadal a kedvesebb számára, így felelt: „Mindkét győzelem fontos, hiszen egyaránt 25 pontot érnek. Az első a legkülönlegesebb, hiszen azt Fausto emlékének ajánlottam, egyúttal az volt a csapat első versenye Ducatival. Versenyzőként a mostani jobb volt, mert most már tudjuk, hogy konstans teljesítményre vagyunk képesek és minden futamon ott lehetünk az elejében. Argentína volt a kivétel, de az egy furcsa hétvége volt számunkra” – utalt a termasi tizedik helyére Bastianini, aki ugyan Indonéziában is csupán 11. lett, de ott a száraz edzéseken erősnek tűnt a tempója, csupán az esős futam fogott ki rajta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: