DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Marquez kihagyja az Argentin Nagydíjat

Ahogy az sejthető volt, miután az indonéziai bukását követően kiújult a kettős látása, a nyolcszoros világbajnok motoros nem áll rajthoz Termasban – de biztató, hogy az orvosok máris fejlődésről beszélnek.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez az Indonéz GP vasárnap reggeli bemelegítő edzésén produkált hatalmas highside bukást, amely után a versenyen már nem is állt rajthoz. A Mandalikából hazatartó gépen aztán ismét látásproblémák jelentkeztek a spanyolnak, a hétfői orvosi vizsgálat pedig megerősítette, hogy újfent kiújult a kettős látása, amely egyszer 2011-ben, valamint a tavalyi évad végén is kínozta – igaz, ezúttal mérsékeltebben.

Várható volt ezek után, hogy a nyolcszoros világbajnokot nem fogjuk látni az Argentin Nagydíjon, de ezt csak ma, kedden erősítette meg hivatalosan a Repsol Honda. A csapat közleménye szerint Marquez a minap újra ellátogatott a szemészéhez, Dr. Sanchez Dalmauhoz, s az újabb vizsgálatok azt mutatták, hogy javult a látása a 29 éves motorosnak.

marquez-motogp-2022



A szakember ugyanakkor azt is elmondta, hogy a gyógyulás még nem teljes, a hondásnak tovább kell folytatnia a rehabilitációt – ugyanazt a konzervatív metódust követik, mint az ősz végén és a télen, azaz pihenéssel és idővel igyekeznek orvosolni a problémát –, emiatt kénytelen kihagyni a termasi hétvégét.

Ki kell emelni azonban, hogy a közlemény csak az argentin fordulót említette, további versenyeket nem: Marquez pechje lehet, hogy már a jövő héten következik az újabb futam, amely ráadásul az egyik kedvence, az austini Amerikai Nagydíj, így erősen kérdéses, hogy addigra javul-e az állapota annyit, hogy engedjék versenyezni.

Amit szintén nem említ a Repsol-közlemény, hogy helyettesítik-e Marquezt Termas de Rio Hondóban. Az előző sérülések esetén a HRC tesztmotorosa, Stefan Bradl ugrott be a helyére, és alighanem most is a némethez nyúlnak, ha Marquez huzamosabb időre kidől, egyelőre azonban nem tudni, hogy erre már Argentínában sor kerül-e.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: