DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Marqueznél ismét kiújult a kettős látás

Folytatódnak a nyolcszoros világbajnok motoros megpróbáltatásai: az indonéziai bukása után, amely miatt rajthoz sem állt a futamon, ismét kiújult a spanyolnál a kettős látás.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Zaklatott hétvégéje volt Mandalikában Marc Marqueznek: pénteken és szombaton is bukott már összesen háromszor, a legdurvább balesetet viszont a vasárnapi bemelegítő edzésen szenvedte el, amikor ledobta őt magáról a Honda, a spanyol pedig több méter magasba repült fel és onnan visszaesve landolt keményen. A repsolost elővigyázatossági vizsgálatok okán a közeli kórházba szállították, ahol ugyan nem találtak komolyabb sérülést nála, a MotoGP orvosi csapatával és a saját stábjával közösen úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak és inkább kihagyta az indonéz futamot.

marquez-motogp-mandalika



Kedd délelőtt azonban közleményt adott ki a Repsol Honda, amelyből kiderül, hogy Marquez a Spanyolországba tartó hazaúton ismét problémái adódtak a látásával, így hétfőn elment Barcelonában a szemészéhez, Dr. Sánchez Dalmauhoz, aki egy vizsgálat során megállapította, hogy a 29 éves motorosnál ismét kiújult a kettős látás, amely tavaly novemberben is jelentkezett nála.

Marqueznél így már harmadszor jön elő ez a probléma: először még 2011-ben ment rá a Moto2-es világbajnoki címe, majd tavaly egy offroad edzés során elszenvedett bukása után jelentkezett ismét a kettős látás. A legutóbbi gyógyulási két-három hónapig tartott, de a spanyol már korábban is elmondta, hogy az orvosai szerint a szóban forgó ideggel kapcsolatos probléma miatt bármikor újra felütheti a fejét a jelenség.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy ezúttal várhatóan mennyi időre dőlt ki a nyolcszoros világbajnok. Az egyetlen jó hír, hogy Barcelonában újabb vizsgálatokkal igazolták, hogy nincs törése vagy egyéb fizikai sérülése.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: