DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Espargaro: Közelebb van az Aprilia-győzelem, mint valaha

A biztató tesztidőszak után a noalei márka spanyol motorosa bízik benne, hogy 2022-ben végre el tudják érni a nagy áttörést. Arról is beszélt, mi lehet a reális célkitűzés a szezon egészére nézve.

Már az előző években is láthattunk villantásokat az Apriliától a téli tesztszezon során, idén azonban minden eddiginél erősebben szerepeltek Sepangban és Mandalikában egyaránt: a 2021-ben végre dobogós helyezést szerző gyártó továbbfejlesztett RS-GP-jével mind Aleix Espargaro, mind Maverick Vinales konstansan a mezőny első harmadában szerepelt. Előbbi spanyol, aki már évek óta a noalei márkát erősíti, így felelt arra a kérdésre, hogy az első nagydíjgyőzelem lenne-e a következő lépcsőfok számukra a királykategóriában:

aleix-espargaro-aprilia-teszt



„Igen, egyértelműen. Tavaly megszereztük az első dobogónkat, így nyilván megpróbálunk győzni. De ez rendkívül nehéz. Úgy vélem, az idei lesz a legnehezebb szezon a MotoGP történetében, mert hihetetlen szintet képviselnek a versenyzők és a motorok egyaránt. De igen, közelebb vagyunk ehhez a célhoz, mint valaha, még ha nehéz célkitűzés is ez.”

Espargaro a konkrét célkitűzésekről és várakozásokról is beszélt a Motorsport.com hasábjain: „Nehéz megválaszolni, mi tenne boldoggá, mert eléggé ambiciózus vagyok – talán túlságosan is. Szóval megtörténhet, hogy jó idényt futok, az első hatban végzek a bajnokságban, és mégsem leszek elégedett. De ez is része az életnek, a sportnak.”

„A lényeg, hogy elégedett legyél az elvégzett munkáddal. Ehhez pedig az kell, hogy javuljunk a tavalyi bajnoksághoz képest. Ez nagyon fontos. Tavaly a nyolcadik helyen zártunk összetettben, szóval ha idén 200 vagy annál több pontot szerzünk, és ott tudunk lenni a legjobb hat között a pontverseny, akkor az szerintem egy reális bajnokság lenne. Olyan nincs, hogy egyik évben nyolcadik vagy, utána meg megnyered a világbajnokságot: ez nem reális, még ha ezt is szeretném.”

Az Aprilia biztató formájáról és 2022-es kilátásairól a Formula Motocast friss adásában is beszélgettünk, sőt egyikünk tippjei során is előkerült a márka:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: