DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Milleré a pénteki nap Valenciában

A délelőtti esőben még Iker Lecuona volt a leggyorsabb a MotoGP idényzáró hétvégéjén, a száraz pályán azonban már a két gyári Ducati diktálta főként a tempót. Quartararo tízen kívül egyelőre.

Már rendelhető szerkesztőségünk újdonsága, a 2022-es lapozható MotoGP-s falinaptár, benne látványos fotókkal és a jövő évi futamok időpontjaival! Ha pedig nem szeretnél semmiről lemaradni, ami MotoGP, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Egy héttel az Algarve-i GP után megérkezett a MotoGP mezőnye az idei utolsó futam, a Valenciai Nagydíj helyszínére. A péntek délelőtti első szabadedzést esős pályán rendezték, ennek megfelelően meglepő eredmény is született, ugyanis a jövőre már a Superbike-vb-n szereplő Iker Lecuona volt a leggyorsabb Jack Miller és Miguel Oliveira előtt, miközben a már világbajnok Fabio Quartararo csak a középmezőny második felében foglalt helyet, idei fő kihívója, Francesco Bagnaia pedig el is csúszott a 2-es kanyarban.

miller-pentek-dppi-2021



A délutáni háromnegyed órás tréningre felszáradt az aszfalt a Ricardo Tormo versenypályán, Quartararo viszont ennek ellenére gyűjtött be egy bukást ugyanott, ahol néhány órával korábban a ducatis olasz. Aki viszont cserébe kifejezetten jó tempót diktált, sokáig az ő nevét olvashattuk az élen, de jól ment Alex Rins és a kettős látással küszködő Marc Marquez távollétében jelenlévő három Honda, valamint Franco Morbidelli is – utóbbi ráadásul a vezetést is magához ragadta.

A hajrában aztán újra a Ducatik törtek az élre, de óriási tűzijátékot láthattunk az utolsó percekben, így folyamatosan változott a sorrend. Végül Miller húzta be az elsőséget, de csak 12 ezreddel a repsolos Pol Espargaro előtt, aki a legvégén egy esést is produkált, de még Bagnaia lemaradása is csupán 56 ezred volt csapattársához képest. Alex Rins lett a negyedik a Suzukival, majd jött Jorge Martin és Takaaki Nakagami, míg a top 10-ben Joan Mir, Brad Binder, Andrea Dovizioso és Johann Zarco neve tűnt még fel – azaz Quartararo egyelőre nem áll Q2-t érő pozícióban.

A pénteki szabadedzések összesített eredményei:

motogp-pentek-valencia

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: