DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Sebestyén Peti 11. és 9. helyekkel gazdagodott Portimaóban

Remek motorozást produkált mindkét portugál futamon a HUMDA támogatásával versenyző motoros, aki vasárnap beállította idei legjobb eredményét a Bardahl Evan Bros. Yamahával.

A pénteki jól induló első szabadedzés után, a délutáni tréningre sajnos nem a megfelelő irányt választotta a csapat a Supersport-világbajnokság portimaói fordulóján, így nehéz helyzetből várták a szombati időmérőt. A kvalifikáció végén aztán ismét sárga zászlóztak a gyorsköröknél, így Sebestyén Péter csak a 16. pozícióból várta az első futamot. A kaotikus rajt után, a verseny második szakaszában remekül sikerült felzárkózni és egészen a 11. helyig menetelt a magyar pilóta.

sebestyen-peti-portimao-1



„Jó volt ma csatát nyerni, és kihozni a legtöbbet az adott szituációból, de nyilván nem vagyok elégedett. Versenyek óta van egy pont, amin nem sikerül tovább lendülnünk és már a pénteki napon lemaradunk a mezőny elejéhez képest. Remélem, holnap innen hátulról is sikerül majd még jobban előretörnöm” – összegzett még szombaton a HUMDA pilótája.

Vasárnap aztán zuhogó esőben indult a nap, Sebestyén hetedik hellyel indított a bemelegítésen. A délutáni versenyre felszáradt a pálya, ám Peti eddigi legjobb teljesítményét nyújtva, a 16. helyről egészen a 9. pozícióig menetelt, csupán 3 tizedre elmaradva attól a Philip Öttltől, aki jelenleg harmadik helyen áll a vb-összetettben. A vasárnapi verseny is mutatja mennyire erős a Supersport idei mezőnye, de egyre közelebb zárkózik az élmezőnyhöz a HUMDA pilótája.

sebestyen-peti-portimao-2

„Ma is nagyon jót versenyeztem, jókat csatáztunk és nagyon sajnálom, hogy innen hátulról kellett rajtolnom, mert versenytempó alapján az előrébb lévő bolyban is tudtam volna haladni. Kívülről talán nehéz néha megérteni mennyire összetett egy ilyen hétvége, de én minden eddigi versenyhétvégén próbáltam kihozni a maximumot, viszont ehhez sok mindennek össze kell állnia. Ma végre úgy működött minden, ahogy kell és a motorfék tekintetében is előre tudtunk lépni” – nyilatkozta a HUMDA pilótája.

Ezzel véget értek az európai futamok, a vb mezőnye legközelebb Argentínába látogat el október 15-től.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: