DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Mir: Miért van szüksége erre egy nyolcszoros világbajnoknak?

Kiakadt repsolos honfitársára a címvédő suzukis, miután Marquez folyamatosan mások – többek között az ő – szélárnyékát keresve próbált gyorskört futni a misanói edzéseken és időmérőn.

Amióta Marc Marquez visszatért a sérüléséből, kétségtelen tény, hogy gyakran láthatjuk, hogy más motoros mögött igyekszik gyorskört futni. Mint azt az év korábbi versenyein elmondta: egyelőre még szüksége van erre az állapotából fakadóan. Joan Mirt már nem először szemelte ki magának a Honda spanyolja, a suzukis viszont a San Marinó-i Nagydíj szombati napján értetlenségét fejezte ki Marquez taktikája miatt:

„Ami Marcot illeti: minden versenyző tudja, hogy mit csinál, nem?” – idézi Mirt a The Race szaklap. „Mindig valakit követnie kell, hogy erős legyen vagy nem tudom. Nehezen tudom ezt megérteni, miért nem tudja egyedül elvégezni a munkát egy nyolcszoros világbajnok, miért kell neki mindig, hogy legyen előtte valaki. De igen, szívesen játssza ezt a játékot Marc, ma engem választott ki, én viszont csak próbálom elvégezni a feladatom, nem érdekel, van-e valaki a hátam mögött, csak igyekeztem a maximumot nyújtani és felkészülni a versenyre.”

mir-marquez-misano-motogp



Mire Marquez is interjút adott, szemlátomást a két spanyol már megbeszélte a dolgot, mivel a repsolos így reagált, amikor a címvédő megszólalásáról kérdezték: „Beszéltem Mirrel itt a tv-s interjúzónában, és azt mondta, ne törődjek vele, mit fognak kérdezni, ő nem szólt be annyira, mint amennyire mondják majd. Azt mondta, megszokott, hogy egy lassabb motoros megpróbál keresni egy gyorsabbat és igyekszik követni valakit. Ez teljesen természetes a motorversenyeken – természetesen addig, amíg nem zavarsz vele mást.”

Marquez amúgy pórul járt az időmérőn ezzel a stratégiával, mert a később pole-t szerző Francesco Bagnaia követve elcsúszott. A kvalifikáció alapján egyébként nem Mirről és nem is Marquezről fog szólni elsősorban a vasárnapi misanói futam, hanem a Ducatik és Fabio Quartararo harcáról. A Yamaha franciája elmondta, hogy a szokásosnál jobban küszködött az edzésen – igaz, így is az első sorból indulhat –, bár az FP4-en a hosszabb etapon mutatott formája biztató volt a versenyre nézve. Legközelebbi üldözője viszont az élről startolhat, ráadásul csapattársa, Jack Miller már jelezte, hogy örömmel segíteni fog Bagnaiának az 53 pontos hátránya ledolgozásában, ha teheti.

A lapokat pedig az időjárás is alaposan megkeverheti, az előrejelzések szerint ugyanis nem kizárt, hogy vasárnapra visszatér az eső Misanóba. Márpedig vizes pályán a Ducatik jóval erősebbnek tűntek: Quartararo még félig-meddig viccelődve meg is jegyezte, hogy ha eső lesz, akár pont nélkül is maradhat… A San Marinó-i GP vasárnap 14 órakor startol.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: