DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Lerántották a leplet az idei Repsol Hondáról

A MotoGP egyik legsikeresebb csapatán volt a sor a bemutatók terén: Marc Marquez és az újonnan igazolt Pol Espargaro motorjai az évek óta megszokott festésben fognak pompázni 2021-ben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Az Avintia/Esponsorama Ducati, a Ducati Lenovo Team, a Red Bull KTM, a Tech3 KTM, a Monster Yamaha és az LCR Honda után február 22-én délben a Repsol Hondán volt a sor a MotoGP-s alakulatok közül, hogy megejtse 2021-es csapatbemutatóját. Magának a motorfestésnek a leleplezése nem okozott meglepetést, hiszen ugyanazokban a színekben – narancs, piros és némi fehér, kiegészítve a Red Bull-logóval – pompázik az RC213V, mint az előző sok-sok évben. Változás így is van a csapatnál, hiszen Marc Marquez ismét új csapattársat kapott a KTM-től érkező Pol Espargaro személyében, így a motorokon immár a #93-as mellett a #44-es rajtszámot láthatjuk.

A bemutató legérdekesebb kérdése kétségtelenül az volt, hogy megtudunk-e bármit is Marquez állapotáról. A nyolcszoros világbajnok elmondta: hétről hétre javul az állapota, az orvosokkal egyeztetve folyamatosan növelik az edzésterhelését, és bár optimista a lehető leghamarabbi visszatérés kapcsán, azt nem tudta megmondani, mikor ülhet vissza a MotoGP-gép nyergébe.

A teljes Repsol Honda csapat egyébként hangsúlyozta, hogy mind Marquezzel, mind Espargaróval az a céljuk, hogy harcba szállhassanak a világbajnoki címekért. Espargarótól úgyszintén arra számítanak, hogy fel tudja majd venni a versenyt csapattársával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: