DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

„Marc egyre jobban van és egyre bizakodóbb”

Bár a harmadik karműtétje miatt egy korábbi fertőzés miatt kórházban kellett maradnia a nyolcszoros világbajnok motorosnak, öccse szerint a hondás most már látja a pozitívumokat.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

December elején harmadszor is meg kellett műteni Marc Marquez még júliusban eltört jobb felkarcsontját: mivel a csont nem gyógyult megfelelően, immár csontátültetésre is szükség volt a titánlemez cseréje mellett. Ráadásul a beavatkozás közben felfedeztek egy korábbi fertőzést is (ami magyarázhatja a lassú gyógyulást), emiatt pedig az operáció után antibiotikumos kezelés céljából a madridi kórházban tartották a repsolost.

marquez-insta-korhaz



A harmadik műtét több hónapos rehabilitációs időt igényel, így erősen kérdéses, hogy Marquez felépül-e a 2021-es szezon március végére tervezett kezdetére (a téli teszteket – amelyeket egyébként a koronavírus-járvány miatt jó eséllyel át kell majd szervezni Sepangból – szinte biztosan kihagyja), főleg annak fényében, hogy spanyol sajtóhírek szerint még egy negyedik operáció sem kizárt – igaz, ezek már végképp csak találgatások.

Főleg annak tükrében, hogy a nyolcszoros világbajnok öccse és idei csapattársa, a jövőre már az LCR Hondánál szereplő Alex Marquez biztató nyilatkozatot adott a bátyjáról egy hondás sajtóeseményen, amelyen Marc a műtétje miatt nem lehetett jelen:

„Marc jól van, napról napra egyre bizakodóbb” – idézi az ifjabb testvér szavait a Motorsport.com szakportál. „Hosszú műtét volt, s az első napok jórészt a lábadozásról szóltak, de most már egyre jobban van. Egyre bizakodóbb és látja a pozitívumokat, és pontosan ez hiányzott az utóbbi időszakban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: