DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Megműtik, majd kihallgatják Zarcót

Mégsem úszta meg mindenki sérülés nélkül a MotoGP Osztrák Nagydíjon történt ijesztő balesetet – és még az is lehet, hogy utólag büntetést is fognak kiosztani a felügyelők az incidensért.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

A múlt hétvégi első spielbergi versenyen történt az elmúlt évek talán legijesztőbb balesete a MotoGP-ben: Johann Zarco és Franco Morbidelli ütközött, motorjaik pedig kis híján eltalálták a 3-as kanyarban forduló Maverick Vinalest és Valentino Rossit. Bár az orvosi központba Morbidellit vitték be, végül mégsem róla, hanem Zarcóról derült ki, hogy nem úszta meg sérülés nélkül a történteket: a francia ugyanis eltörte jobb csuklóját, így szerda délelőtt meg is műtik

„Ez egy klasszikus beavatkozás, egy csavart helyeznek be, hogy megerősítsék a törött csontot” – nyilatkozta az Avintia Ducati motorosa a L’Equipe hasábjain, hozzátéve: feltett szándéka rajthoz állni a néhány nap múlva esedékes Stájer Nagydíjon, amelyet ugyancsak a Red Bull Ringen rendeznek.

Az biztos, hogy Zarcónak jelenése lesz a hétvégén, ugyanis a felügyelők elé idézték őt és Morbidellit a baleset miatt, amelyért első körben nem büntettek senkit, de lehet, hogy ez még változni fog. Morbidelli nem is titkolta, hogy a franciát okolja a történtekért: szerinte riválisa az ideális ívről letérve fékezett be előtte, ez okozta az ütközést.

Az Avintia Racing kedden ezekre a vádakra reagálva adott ki egy közleményt, amelyben állítják: a telemetriai adatok alapján Zarco még később is fékezett a szóban forgó körben a 3-as kanyar előtt, mint korábban.

A bukás kapcsán egyébként megoszlanak a vélemények: több MotoGP-s menő is kritizálta a spielbergi pálya veszélyességét, különösen az említett szakaszt, míg Valentino Rossi elsősorban a versenyzők túlzott agresszivitását emelte ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: