DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Döbbenet: Marquez már a hétvégén versenyezne!

Sajtóhírek szerint a néhány napja felkartörést szenvedő nyolcszoros világbajnok fontolgatja, hogy egyetlen verseny kihagyása nélkül, már az Andalúz Nagydíjon újra ott legyen a mezőnyben.

Marc Marquez a szezonnyitó Spanyol Nagydíj hajrájában – egy korábbi hiba és azt követő elképesztő felzárkózás után – bukott hatalmasat, amely során eltörte a jobb felkarcsontját. A nyolcszoros világbajnokot kedden, azaz tegnap műtötték: az operáció sikeres volt, szerencsére az előzetes félelmekkel ellentétben az orsóideg sem sérült, s bár hivatalos kommunikáció nem volt a visszatéréséről, Dr. Xavier Mir szerint a két hét múlva esedékes brnói futamot lehetne ezzel megcélozni.

marquez-repsol-jerez-futam-1_1



Nos, úgy hírlik, a repsolos még ennél is hamarabb újra feltűnhet a MotoGP rajtrácsán: a Marquezhez közeli forrásokra hivatkozó El Periodico de Catalunya lap szerint ugyanis a címvédő fontolgatja, hogy megpróbáljon rajthoz állni a most hétvégén sorra kerülő második jerezi futamon, az Andalúz Nagydíjon!

Természetesen a döntés kockázatos lenne a rásérülés miatt, viszont az is tény, hogy a koronavírus-járvány miatti rövidebb idény okán (jelenleg 13 fordulóból áll a naptár, és egyre kevésbé valószínű, hogy lesznek Európán kívüli futamok, noha a Thaiföldi és a Malajziai Nagydíjat még nem lehet kizárni) minden egyes kihagyott hétvége extra jelentőséggel bír. Lehet, hogy mivel nem lenne tökéletes állapotban, a győzelemért nem lenne harcban a hétvégén a spanyol, de a pontszerzésre akár takaréklángon motorozva is odaérhetne, ezzel minimalizálva a pontveszteséget.

Az értesülések szerint Marquez a következő napokban mérlegeli majd az állapotát: elképzelhető, hogy éppen ezért nem is nevezett meg helyettest a Repsol Honda. A 27 éves versenyzőnek legkésőbb az időmérő kezdetéig kell döntenie a részvételről, azaz a szabadedzéseket tét nélkül használhatja a fizikai állapotának felméréséhez. Persze mindez egyelőre csak sajtóhír, de egészen hihetetlen lenne, ha csupán öt nappal a balesete és hárommal a műtétje után pénteken ismét felülne az RC213V-re a világbajnok.

A másik két jerezi sérült, Cal Crutchlow és Alex Rins ugyancsak indulna a hétvégén: mindkettejüket csütörtökön vizsgálják meg újra a helyszínen. A csuklóműtéten áteső britet Stefan Bradl helyettesítené, ha nem kap zöld jelzést, a vállát kificamító suzukist viszont nem pótolnák.

FRISSÍTÉS: Csütörtök reggel a Repsol Honda is megerősítette, hogy Marquez valóban úton van vissza Jerezbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: