DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Quartararo: Semmi gond, ha nem nyerek idén

Bár mindent meg fog tenni, hogy már 2020-ban megszerezze első győzelmét a MotoGP-ben, a Yamaha üdvöskéje szerint akkor sem történik semmi, ha ez nem jön össze a gyári előléptetése előtt.

A 2019-es MotoGP-idény legpozitívabb meglepetését kétségkívül Fabio Quartararo okozta, aki újoncként, egy „B specifikációjú”, azaz valamelyest lejjebb csavart Yamahával hat pole-pozíciót és hét dobogós helyezést szerzett, és többször is közel állt hozzá, hogy futamot is nyerjen. Nem véletlen, hogy a hangvillások már az idei év elején leszerződtették őt a gyári alakulatukhoz 2021-re.

quartararo-teszt-dppi



A Petronas SRT franciája, aki minden bizonnyal tulajdonképpen helyet cserél majd a megállapodáshoz állítólag közel lévő Valentino Rossival, nem aggódik azon, hogy mi történne, ha idén sem sikerülne megszereznie az első győzelmét a királykategóriában:

„Nem okozna fájdalmat, ha győzelem nélkül kerülnék a Yamaha gyári csapatához, mert mindig a legjobbamat nyújtom. Ha az lesz, hogy még nem fogok futamot nyerni, akkor ez van. Még soha életemben nem dolgoztam olyan keményen, mint most, és nem kételkedem a képességeimben. Viszont megnyerni egy MotoGP-versenyt valami hatalmas dolog. Mindent meg fogok próbálni ennek elérése érdekében, de semmi sem fog történni, ha győzelem nélkül érkezem majd meg a gyári csapathoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: