DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

MotoGP: Törölték a Brit és Ausztrál Nagydíjat

Újabb áldozatokat szedett a koronavírus-járvány a gyorsaságimotoros-vb 2020-as naptárában: a szervezők bejelentették, hogy idén sem Silverstone-ba, sem Phillip Islandre nem látogat el a mezőny.

Úgy tűnik, a MotoGP még mindig a versenytörlések fázisában jár a koronavírus-járvánnyal és az abból való kilábalással kapcsolatban: péntek délelőtt közös közleményben jelentették be, hogy 2020-ban elmarad a Brit és az Ausztrál Nagydíj.

motogp-phillipisland-start-dppi



A silverstone-i futam törlésére lehetett számítani egyfelől a brit kormány 14 napos karanténra vonatkozó előírása okán – bár igaz, a motorosok csak augusztus végén látogattak volna el a szigetországba –, másfelől pedig azért, mert az eddigi pletykák és híresztelések alapján nem is nagyon tervezgették az átalakított naptárba betenni a versenyt.

Phillip Island október végén fogadta volna a gyorsaságimotoros-vb mezőnyét, szintén várható volt a lefújás, a Dorna ugyanis november elejéig-közepéig csak európai helyszínekkel számol, s csak ezt követően lehet rá esély, hogy a Távol-Keletre utazzanak, ám ott is elsősorban a Malajzia, Thaiföld párost emlegetik esélyesként a nagydíjrendezésre – de csak akkor, ha ott már tudnak nézőket is fogadni, és az utazás is megoldott.

A MotoGP továbbra is július közepén tervezi el-, illetve újraindítani a szezonját egy jerezi dupla fordulóval, ám arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy a spanyol kormány megadta-e ehhez az engedélyt – jóllehet, arról már nyilatkoztak, hogy fontos számukra a motorversenyzés. A versenynaptár európai szakaszáról, amely jórészt vélhetően spanyol futamokat fog tartalmazni, június első felében várható hivatalos bejelentés. Várhatóan amúgy Jerez után következne eredeti időpontjában Brno és Spielberg, majd Misano, esetleg Le Mans és a maradék három spanyol helyszín – a legtöbb esetben két egymást követő hétvégén tartandó versenyekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: