DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

„Maverick és Fabio a legerősebb páros Marquez legyőzésére”

A Yamaha gyári alakulatának csapatvezetője, Lin Jarvis úgy érzi, jövőre a létező legerősebb versenyzői duóval fognak rendelkezni ahhoz, hogy letaszítsák a MotoGP trónjáról a hondás spanyolt.

A Yamaha még jócskán a 2020-as téli tesztidőszak előtt bejelentette, hogy 2021-től a Maverick Vinales, Fabio Quartararo duó alkotja majd a gyári csapatukat. Mindkét szerződés logikusnak tűnik, de egyik sem volt teljesen sima menet: a petronasos franciát például csak Valentino Rossi elküldése árán tudják előléptetni, és erre is csak azért került sor, mert a „Doktor” nem akart a szezon kezdete előtt dönteni a folytatásról. Viszont a Yamaha pedig nem akarta emiatt elveszíteni Quartararót:

quartararo-vinales-dppi



„Quartararo 2021-es szerződését azért írtuk alá olyan korán, mert a célunk, hogy versenybe szállhassunk a győzelemért, és ezt a lehető legjobb fegyverekkel akarjuk megtenni, legyen szó szoftverről, hardverről, mérnökökről vagy a versenyzőkről” – fogalmazott a japánok gyári csapatának vezetője, Lin Jarvis a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.

Mindeközben Vinales saját bevallása szerint is elgondolkodott a ducatis váltáson, mert tavaly egy ideig nem érezte a kellő bizalmat a Yamaha részéről. Jarvis viszont örül, hogy meg tudták tartani a spanyolt is, mert ez a versenyzői kombináció a legjobb arra, hogy végre megszakítsák Marc Marquez és a Repsol Honda uralmát a MotoGP-ben:

„Nem volt nehéz meggyőzni Mavericket a maradásról. A lényeg az volt, hogy megszilárdítsuk vele a tervünket. Az elején, amikor Quartararo és Valentino kapcsán zajlottak az egyeztetések, nem tudtuk teljesen átadni magunkat neki, de amikor ez megtörtént, megértette, mennyire fontos a Yamaha számára, hogy ő legyen a viszonyítási pont és a jövő. Elégedettek vagyunk a 2021-es csapattal: Quartararo személyében miénk a leggyorsabb és legtehetségesebb fiatal srác, Mavericknek pedig már több évnyi tapasztalata van a MotoGP-ben. Ez a legerősebb páros arra, hogy levadásszuk Marquezt.”

Jarvis Rossi kapcsán ismét elmondta: arra számít, hogy a kilencszeres világbajnok június végéig versenyek nélkül is döntést hoz a folytatással kapcsolatban. A csapatvezető úgy érzi, a 41 éves versenyző maradni fog, ebben az esetben pedig a Yamaha gyári támogatású motort biztosítana számára, csak immár a Petronas SRT színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: