DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

„Nehéz lesz kezelni a Marquez testvéreket”

A KTM-es honfitárs szerint mindkét hondás számára nehézségeket fog okozni, hogy egy csapatban versenyeznek a királykategóriában, főleg azért, mert a pályán kívül közel állnak egymáshoz.

Érdekes és szokatlan a Repsol Honda 2020-as párosítása a MotoGP-ben, hiszen Marc Marquez mellé saját testvérét, a Moto2-ből világbajnokként érkező Alexet szerződtették. A két spanyol köztudottan rendkívül jó viszonyt ápol egymással, Pol Espargaro szerint azonban éppen ez az oka annak, hogy nagyon nehéz lesz kezelni az így előálló helyzetet. A KTM spanyolja minderről a Sky Italiának nyilatkozva beszélt:

marquez-marc-alex-repsol-1



„Mindkettejüknek nehéz lesz ez, nemcsak Alexnek. Alex az első évét fogja tölteni a MotoGP-ben, méghozzá egy nehezen vezethető motoron. Ráadásul a bátyja mellett fog versenyezni, akit nyilvánvalóan nagyon jól ismer. Viszont mindenkinek van egy különleges rivalizálása a saját testvérével. Nem szeretek a testvérem ellen versenyezni a MotoGP-ben, és ha elképzelem, hogy egy csapatban menjünk, az még kevésbé tetszene. Főleg úgy, ha a testvéred a legerősebb versenyző a bajnokságban.”

„Ez egy rendkívül nehéz helyzet Alexnek, de Marcnak is, aki szeretné azt látni, hogy az öccse jól teljesít a gyári Hondán. Véleményem szerint nehéz lesz ezt menedzselni a bokszon belül. De egy jó főnökük van Alberto Puig személyében, aki tudja, mit kell tennie. Egyértelműen jól fognak teljesíteni, kíváncsi vagyok.”

„Nagyon kockázatos ez, hiszen testvérekként nagyon közel állnak egymáshoz, ami egy csodálatos dolog. Mindig együtt vannak otthon, együtt is edzenek. Ez még komplikáltabbá teszi a dolgokat, mert ha Alex hetedik vagy nyolcadik, az egy jó eredmény, de akkor már nem, ha közben Marc sem első.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: