DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Lorenzo: Nem lennék híján az ajánlatoknak

Megérti azok véleményét, akik szerint csak a Hondától való menekülés ürügyén jelentette be a visszavonulását, de egyelőre tényleg nem akar visszatérni a versenyzéshez az ötszörös világbajnok spanyol.

Jorge Lorenzo a tavalyi Valenciai Nagydíjon, egy szenvedős és sérülésekkel teli hondás évad után jelentette be, hogy szögre akasztja a bukósisakját. Az ötszörös vb-győztes viszont annyira nem távolodott el a MotoGP-től, hogy néhány hónappal később aláírt tesztmotorosnak a Yamahához, ahol annak idején a legnagyobb sikereit elérte. Ebben a minőségében több napot tesztelt is már, ráadásul szabadkártyásként részt is fog venni a barcelonai Katalán Nagydíjon – már amennyiben a koronavírus-járvány hagyja a verseny megrendezését.

lorenzo-yamaha-teszt-dppi



Éppen ezért több versenyzőtársa is megkérdőjelezte Lorenzo valódi szándékait: tavalyi repsolos kollégája, Marc Marquez szerint például a spanyol nem is a bukásoktól és az újabb sérülésektől, hanem a számára nehezen vezethető Hondától félt, és hasonló gondolatokat fogalmazott meg Pol Espargaro is. Lorenzo azonban a Radio Catalunyának adott interjúban továbbra is kitart amellett, hogy véglegesnek gondolta a visszavonulását:

„Mindig is mondtam, hogy az elsődleges szándékom az volt, hogy véglegesen visszavonuljak. De sosem mondhatjuk azt, hogy nem fogok újra belekóstolni ebbe. Határozott voltam, hosszú és sikeres pályafutás állt mögöttem, de egyúttal sokszor meg is sérültem. Gazdasági szempontból is szerencsésnek mondhatom magam, hogy tudtam pénzt félretenni, így az életem további részét más dolgokkal tölthetem. Élvezem az életet és azt, hogy mást csinálhatok, de szerencsés vagyok, hogy évi 16-18 napot továbbra is motorozhatok egy MotoGP-géppel tesztversenyzőként, ezáltal pedig ennek a szakmának a jó részét élvezhetem, míg a rosszról lemondhatok. Úgy gondolom, tökéletes munkám van pillanatnyilag.”

A riválisok álláspontja kapcsán a következőket mondta el a spanyol: „Rengeteg vélemény van, és mindenkiét tiszteletben kell tartani. Ha például ez esetben Pol ezt gondolja, és mindezt tisztelettel mondja, akkor azt megértem. Személy szerint azt gondolom, hogy ha újra versenyezni szeretnék, nem lennék híján az ajánlatoknak. De perpillanat nem ez a helyzet, jól megvagyok így most.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: