DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Csak kifogás volt Lorenzo visszavonulása?

Marc Marquez után most egy másik honfitársa, Pol Espargaro is úgy fogalmazott, hogy az ötszörös világbajnok csak a Hondától akart szabadulni tavalyi bejelentésével, nem pedig a MotoGP-től.

Jorge Lorenzo tavaly a szezonzáró Valenciai Nagydíjon jelentette be, hogy visszavonul a versenyzéstől: elmondása szerint asseni csigolyatörése vezetett elsősorban ehhez a döntéséhez. Azóta azonban már leigazolt a Yamahához tesztmotorosnak, ráadásul a Katalán Nagydíjon szabadkártyásként rajthoz is áll. Tavalyi repsolos csapattársa, Marc Marquez nemrég már ki is fejtette a véleményét, miszerint Lorenzo nem is a további bukásoktól, hanem igazából a Hondától félt, amelyhez nem tudott alkalmazkodni, most pedig egy másik spanyol, a KTM-et erősítő Pol Espargaro is hasonló gondolatokat fogalmazott meg:

lorenzo-repsol-dppi



„Szokatlan volt. Jorge a Hondához volt kötve, a két fél pedig nem tudta, hogyan vessen véget az együttműködésnek” – vélekedett Espargaro, akinek szavait az AS.com idézi. „Jorge nagyon büszke típus, az nagyon fájt volna neki, ha úgy kellett volna hazamennie, mert kirúgták azért, mert nem hozta a jó eredményeket. Úgy döntött, inkább bejelenti a visszavonulását nyilvánosan, de szerintem ez hiba volt, mivel szerintem sem Jorge nem akart visszavonulni, és nem is olyan versenyzőről beszélünk, akit ne szeretnének megszerezni a gyártók.”

„Jorgében még mindig nagyon sok van. Igazából a visszavonulás csak kifogás volt, hogy ne kelljen a Hondával folytatnia, tartson egy év szünetet, átgondolja a jövőjét és visszatérjen a Yamahával. Számomra egyértelmű volt, hogy ha átül a Yamahára és az eredmények is jönnek, akkor vissza fog térni. Egy olyan motoros, aki visszatér a versenyzésnek, nem nevezhető visszavonult versenyzőnek, nem igaz? Még nem is jár abban a korban, és a sebessége is megvan. Amikor átment a Hondához, a Ducatinál épp győzelmeket szerzett. Nem hiszem, hogy egy év alatt az összes tehetség elveszett volna belőle. Tény, hogy a Honda nagyon nehezen vezethető motor, láthatjuk, hogy Marc is minden hétvégén küzd vele, szóval nem lepett meg minket, hogy küszködött vele, de ez még nem jelenti azt, hogy Jorge ne lenne jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: