DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Dovizioso: Nehéz és zsúfolt lesz az év vége

A Ducati olasz motorosa szerint mindenki számára megterhelő lesz, ahogy majd az ősszel igyekeznek bepótolni a koronavírus miatt elmaradó futamokat – de van, aki úgy érzi, ez előnyére válhat.

A koronavírus-járvány a MotoGP 2020-as idényére is rányomja a bélyegét: a királykategória katari küzdelmeit törölni kellett, míg a thaiföldi, amerikai és argentin hétvégéket elhalasztották. Jelen állás szerint május elején, Jerezben indulhat a szezon, de természetesen a spanyol és az azt követő nagydíjak kapcsán is sok még a kérdőjel. Viszont pillanatnyilag úgy fest a naptár, hogy az évad végén lesz két olyan alkalom is, amikor három egymást követő hétvégén is versenyeznek majd a motorosok (a Motegi, Phillip Island, Sepang túrát eleve így rendezik évről évre), ráadásul a menetrend még sűrűbbé válhat a további halasztások okán.

dovizioso-ducati-teszt-katar



Andrea Dovizioso, aki az előző három esztendőt egyaránt világbajnoki ezüstérmesként zárta Marc Marquez mögött, tart is tőle, hogy túlságosan megterhelő lesz az évad vége – igaz, minden attól függ, éppen ki milyen formában lesz akkor. A ducatis a Sky Italiának nyilatkozott minderről: 

„Nagyon nehéz ez, de minden attól függ, milyen sebességre vagy képes. Ha jóra, akkor még nagyobb előnyre tehetsz szert a többiekkel szemben az egymást követő versenyeken. Ha viszont nem jó, még rosszabb helyzetbe kerülhetsz, mint normál körülmények között. Minden attól függ, milyen helyzetben leszel a szezon azon szakaszában: technikai és olyan értelemben is, hogy hogyan érzed magad a csapattal és saját magaddal kapcsolatban. Minél sűrűbbek a futamok, annál nehezebb lesz, főleg a tengerentúli versenyek esetén az utazással, az időzónákkal. Nyilván ez a versenyre is hatással lesz, de képtelenség megmondani, ki teljesíthet jobban vagy rosszabbul, ez attól is függ, végül mely nagydíjak lesznek törölve. Minden pálya jobban kedvez bizonyos motoroknak és versenyzőknek.”

Doviziosóval ellentétben a tavalyi vb-bronzérmes Maverick Vinales sokkal inkább lehetőséget lát a kései és sűrű befejezésben. A yamahás a MotoGP.com hasábjain fejtette ki erről a véleményét: „Egyértelmű, hogy zsúfolt évünk lesz, mert a most elmaradó versenyeket az év végén fogjuk bepótolni. De általában jó formában szoktam megérkezni a szezon végére, szóval ez számomra csak jó. Általában erősebb vagyok télen, szóval ez nekem kedvezhet, ha későn fejezzük be az idényt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: