DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Oddsok: Marquez a favorit, nyomában a Yamahák

A Honda teszteken látott küszködése és a spanyol vállának állapota ellenére is a nyolcszoros világbajnok a fő esélyes idén a MotoGP-ben a fogadóirodák szerint, viszont több komoly kihívója is akadhat.

Bár a katari királykategóriás küzdelmek törlése és a thaiföldi versenyhétvége elhalasztása miatt csak április elején kezdődik meg a MotoGP-sek számára a 2020-as idény (legalábbis jelen állás szerint), érdemes már most is megnézni, kit is tartanak a legesélyesebbnek a fogadóirodák a legnagyobb géposztályban. Aligha meglepő, ha a legnagyobb fogadóirodák oddsai alapján idén Marc Marquez a topfavorit, a tavalyi dominancia után az 1,61-es szorzó sem tűnik túlzónak - a legjobb oddsokat megbízható online casinók közül választhatjátok ki, ahol egyéb szerencsejáték-lehetőségeket is kínálnak. Bár érdemes megjegyezni, hogy az idei felkészülési időszak nagyon nem sikerült jól a címvédőnek, köszönhetően részben újabb vállműtétjének, részben pedig a Honda küszködésének.

motogp-marquez-quartararo-1



Az említett fogadási portál Fabio Quartararót tartja Marquez legfőbb kihívójának 2020-ban, ami a tavalyi fantasztikus debütálás és a teszteken látott elképesztő sebesség után nem is váratlan. A francia világbajnoki győzelmére 4,5-szörös az odds, őt pedig szorosan követi a hosszabb etapokon talán legmeggyőzőbb téli teljesítménnyel előrukkoló Maverick Vinales 5,5-szörös szorzóval. Két yamahás tehát a második-harmadik helyen a lista szerint, de Franco Morbidelli 19-szeres és Valentino Rossi 26-szoros oddsa sem rossz.

Eléjük az előző három évad vb-ezüstérmese, Andrea Dovizioso furakodott be 10-szeres szorzóval, valamint a teszteken szintén remeklő Suzukin ülő ifjú spanyol, Alex Rins 13-szoros oddsszal. Említést érdemel, hogy Dovizioso után a második legesélyesebbnek nem a gyári csapattárs Danilo Petruccit (51-szeres odds) tartják, hanem a privát csapatnál, de gyári gépen ülő Jack Millert (29-szeres). A Repsolnál debütáló Alex Marquez végső sikere 126-szoros pénzt fizetne, míg a sort az apriliások zárják: érdekesség, hogy a doppingvétség miatt egyelőre felfüggesztett Andrea Iannone vb-címére valamelyest jobb az odds, mint az esetleges pótlásával szóba hozott Bradley Smithé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: