DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Rossi: Nem bánt tiszteletlenül velem a Yamaha

Noha a gyári csapattól távoznia kell az év végén, az olasz szerint továbbra is a saját kezében van a sorsa, hogy a hangvillások a támogatásukról biztosították 2020 után is.

Még a sepangi teszt előtti héten jelentette be a Yamaha, hogy 2021-től a Maverick Vinales, Fabio Quartararo páros fog szerepelni a gyári istállónál, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Valentino Rossinak távoznia kell onnan. A „Doktor” jövője ugyanakkor ezzel még nem dőlt el: az olasz a szezon közben szeretne dönteni arról, hogy visszavonul-e vagy folytatja – ez utóbbi esetben a hangvillások továbbra is támogatnák, és Rossi számára vélhetően a Petronas SRT lenne a legjobb opció.

33199_w666px_5462f8c19362b1f6afc6cd3a9b253125



Amikor arról kérdezték, hogy hogyan fogadta a japán gyár döntését, így nyilatkozott a kilencszeres világbajnok: „Nem mondanám, hogy a Yamaha tiszteletlenül bánt velem, mert elmondták, hogy ha folytatni szeretném, a lehető legnagyobb mértékben támogatni fognak egy harmadik gyári motorral. Természetesen ha azt mondták volna, hogy ’Quartararo fog nálunk versenyezni, te pedig elmész’, akkor ideges lettem volna. Így viszont továbbra is én vagyok a saját sorsom ura” – idézi Rossit a Motorsport.com szakoldal.

A napokban a 41. életévét is betöltő motoros elmondta: már a tavaly októberi Thaiföldi Nagydíj óta tudta, hogy Quartararo parádés teljesítménye miatt meg lehetnek számlálva a napjai a gyári csapatnál, és elismerte, hogy az ifjú francia nélkül valószínűleg több ideje lett volna a döntésre, így viszont semmiképp sem akart túl korán igent mondani, mert nem szeretne úgy maradni, ha nem elég versenyképes. Arra a kérdésre egyébként, hogy amennyiben már januárban elkötelezte volna magát a folytatás mellett, akkor megtarthatta volna-e a gyári ülését Quartararóval szemben, így felelt Rossi: „Ez egy jó kérdés, de inkább nem válaszolnék. Lin Jarvist kellene erről megkérdezni, ő talán tudja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: