DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Marquez: 3-4 hónap a gyógyulási idő, de dolgozom rajta

A címvédő szerint biztosan nem lesz tökéletesen állapotban a válla a sepangi tesztre, de nem is akarja siettetni a dolgokat: a célja, hogy a szezonnyitó Katari Nagydíjra teljesen felépüljön.

Marc Marquez még tavaly decemberben esett át komoly műtéten, amely során az előző szezonban, főleg annak végén többször is problémát okozó és a helyéről kiugró vállával kapcsolatos problémákat igyekeztek orvosolni. A hétszeres világbajnok a Repsol Honda szerdai csapatbemutatóján elárulta: a beavatkozás komplikáltabb volt a vártnál, az esemény hivatalos része után pedig részletesebben is beszélt az operációról és a várható elég hosszú rehabilitációs időről – szavait a Crash.net szakportál idézi:

„Egyértelmű, hogy a vállam nem lesz százszázalékos állapotban Sepangra, de a célom az, hogy tökéletes vagy legalább közel az legyen a Katari Nagydíjra. Viszont a műtét agresszívebb és bonyolultabb volt, mint azt gondoltuk. Négy óráig műtöttek, mert még annál is komplikáltabb volt, mint amire az orvosok számítottak. Így is azt mondták, hogy legalább három-négy hónap a gyógyulás idő, de keményen dolgozom rajta: még csak másfél hónap telt el, de már most elég jó állapotban van, és ez a legfontosabb. Hogy milyen lesz Sepangra, azt nem tudom. Van még két hét, és most napról napra jobbnak érzem, de persze fizikai szempontból a sepangi az egyik legkeményebb pálya, szóval nehéz lesz.”

marquez-serules-2018



A címvédő nem először nincs tökéletes fizikai állapotban a holtszezonban, de Marquez szerint ez most más helyzet: „2014-ben is nehéz előszezonom volt, hiszen megsérültem az első teszt után, és másfél hónapra kidőltem az évadnyitó előtt, de aztán az volt az eddigi legjobb idényem. Viszont ez most teljesen más, nagy műtétre került sor a vállamon, amellyel egész tavalyi évben szenvedtem. Most úgy érzem, fixebb lett, de még nincs meg az az erő vagy a stabilitás benne, amit szeretnék. Persze ez normális, mondtam az orvosoknak, hogy a lehető leggyorsabb rehabilitációt szeretném, de mondták, hogy ez a szervezettől függ, az meg mindenkinek más. Ez van, de mindent megteszünk, hogy százszázalékos legyen. De lassan és türelmesen kell csinálnom, mert nem akarom azt, hogy egy kisebb bukás után újra ugyanabba a helyzetbe kerüljek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: