DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Leleplezte 2018-as festését a Ducati

Hétfő délelőtt az olasz gyártó bolognai előadótermében sor került az idei első csapatbemutatóra, amelyen Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo lerántotta a leplet a némileg új színezést kapott motorról.

Az esemény elején Claudio Domenicalli, a Ducati vezérigazgatója, valamint Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse általános igazgatója beszélt a nagyszerűen sikerült 2017-es szezonról és az idei várakozásokról. Nem meglepő módon a tavalyi eredmények után idén ismét a világbajnoki címért szeretne harcolni a bolognai gyártó: ennek érdekében még erősebbé tették a Desmosedicit, amelynek vázán és aerodinamikai csomagján is sokat dolgoztak, a végső változatot azonban várhatóan nem az első, sepangi, hanem csak a későbbi teszteken láthatjuk majd.

Mindenesetre ha a teljes motort nem is, a 2018-as festést így is leleplezték a hétfői délelőtti csapatbemutatón. Szembetűnő változás a tavalyi változathoz képest, hogy a vörös valamelyest még inkább visszaszorult, a fehér helyét pedig tulajdonképpen teljesen átvette a szürke szín, amely különösen a két versenyző, Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo overálján látványos. A mellékelt galériában mutatunk is néhány stúdiófotót a versenygép festéséről, valamint a két gyári versenyzőről:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: