DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Arat a halál a Man-szigeten

Háromra nőtt az idei Man-szigeti TT haláleseteinek száma, méghozzá 24 óra alatt: Davey Lambert és Jochem van den Hoek után a legendás futam leggyorsabb ír motorosa, Alan Bonner vesztette életét.

Davey Lambert keddi sérüléseibe halt bele, a holland Jochem van den Hoek szerda délelőtt hunyt el, a Snaefell Mountain Course azonban nem nyugszik: a szerdai Superbike/Supersport-időmérőn ugyanis életét vesztette Alan Bonner, aki a kétkörös menet első fordulójában bukott a 33. mérföldkőnél – a pálya ezen szakaszán több mint tíz éve nem történt tragédia.

Az ír versenyző a vasárnapi Superbike-futamot a 28. helyen zárta, s halála reggelén is befért az első 30-ba a mai a Superstock-versenyen. Legjobb eredményét a 2015-ös Senior TT-n érte el, ahol a 15. pozícióban zárt, s ebben az évben futotta leggyorsabb 204,53 kilométer per órás átlagsebességű körét, amely hazája leggyorsabbja lett.

alan-bonner



Bár a Man-szigeti TT-t okkal nevezik a világ legveszélyesebb motorversenyének, s alig van olyan év, hogy a pályát elkerüli a halál, ez a tragédiasorozat már egyáltalán nem nevezhető „megszokottnak”: utoljára 1988-ban fordult elő, hogy ilyen rövid idő leforgása alatt három versenyző is végzetes balesetet szenvedjen…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: