DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Már két halott a Man-szigeten

Újabb halálos áldozatot követelt a világ legőrültebb utcai motorversenyeként ismert Man-szigeti TT: a holland Jochem van den Hoek 24 óra alatt a második versenyző, aki meghalt a 60 kilométeres versenypályán.

Kétszázötvennégy. Ennyi versenyző vesztette életét ezidáig verseny vagy edzés közben a Man-szigeti TT-nek otthon adó Snaefell Mountain Course-on, utoljára 2001-ben történt meg, hogy egész évben elkerülte a halál a legendás versenyhelyszínt. Sajnos, idén sem ismétlődött ez meg, 24 óra alatt két pilóta is halálos balesetet szenvedett a 2017-es Man TT-n.

Davey Lambert keddi halálos balesete után a következő versenynap ugyanis újabb áldozatot hozott: a Man TT-n tavaly debütáló holland Jochem van den Hoek a szerdai Royal London 360 Quantum Superstock futam első körében bukott a pálya „11. kilométerkő” elnevezésű pontján, s bár a segítség gyorsan a helyszínre ért, életét már nem lehetett megmenteni.

vandenhoek



Néhány nappal halála előtt van den Hoek karrierje egyik legnagyobb eredményét érte el azzal, hogy a vasárnapi Superbike-futamot a 27. helyen zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: