DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Újabb halál a Man-szigeti TT-n

Minden évben az egyik legnagyobb kihívással és vakmerőséggel járó motoros esemény a Man-szigeti TT, sajnos idén sem múlik el tragédia nélkül. Davey Lambert a vasárnapi versenyen történt bukásának következményeibe halt bele.

Davey Lambert, 48 esztendős, volt Superbike pilóta nagyon súlyosan megsérült vasárnap a TT-n, amikor Kawasakijával a verseny harmadik körében bukott Greeba Castle-nél. Helikopterrel azonnal kórházba szállították a versenyzőt először a Nobles, majd az Aintree klinikára.

Centiken múlik a siker vagy a bukás a TT-n


Kedden késő este hunyt el családja körében. Ez volt Lambert első próbálkozása a Man-szigeti TT-n, ami egyben az utolsó is lett számára. „Úgy távozott ebből a világból, ahogy mindig is szeretett volna, miközben azt tette, amit a legjobban szeretett. Nagyszerű ember volt óriási szívvel, nagyon sokunknak fog hiányozni” – írta a Facebookon Lambert családja.

A hivatalos ACU közlemény is sajnálattal írt a balesetről, miszerint a gateshead-i, 48 éves Davey Lambert a június 4-i, Man-szigeti TT-verseny Superbike viadalán balesetet szenvedett, a helyszínen történt ellátás után kórházba szállították, ahol kedd éjjel elhunyt. A közlemény nem részletezi, pontosan milyen sérülései voltak a motorosnak. Sajnos a Man-szigeti TT minden évben az egyik legveszélyesebb motoros esemény, idén sem úsztuk meg haláleset nélkül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: